Handbal / ”U” Alexandrion, lider în play-out

Cristina Laslo a contribuit cu 5 goluri la victoria echipei ”U” Alexandrion (scor 28-22) cu CSM Cetate Deva din play-off-ul Ligii Naționale / Foto: Dan Bodea

Handbalistele de la Universitatea Alexandrion Cluj au câştigat, joi, scor 28-22, meciul disputat pe teren propriu în compania formaţiei CSM Cetate Deva, din cadrul etapei a V-a a fazei play-out a Ligii Naţionale. În ciuda diferenţei de 6 goluri de la finalul întâlnirii, meciul a fost unul extrem de disputat, cu echipa vizitatoare în prim-plan în prima repriză.

Handbalistele din Deva au intrat mult mai bine în joc şi au condus în permanenţă pe tabela de scor, în primul act. În minutul 4 oaspetele aveau deja un avantaj de trei goluri, în vreme ce ”U” nu reuşise să puncteze niciodată. Cea mai mare diferenţă de scor a fost de 4 goluri în favoarea celor de la Cetate Deva, iar la pauză tabela indica 12-14. Repriza a doua a arătat o altă faţă a echipei pregătite de Carmen Amariei, clujencele reuşind să înscrie de trei ori la rând.

În minutul 33 studentele au egalat situaţia la 15, după care au preluat conducerea pe tabela de marcaj, dar şi pe terenul de joc. Graţie acestei victorii „”U” Alexandrion a preluat conducerea în clasamentul fazei play-out, cu 28 de puncte, unul mai mult decât rivala din Deva şi două avans faţă de CSM Râmnicu Vâlcea, ocupanta poziţiei a treia.

Cele mai importante marcatoare ale Universităţii au fost Florina Chintoan (9 goluri), Laura Popa (7 reuşite) şi Cristina Laslo (5). Pentru clujence urmează confruntarea cu CSM Unirea Slobozia. Partida este programată duminică şi se va disputa în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu