Handbal / ”U” Alexandrion a mai făcut o victimă

Foto: Dan Bodea

Învinse, poate „nedrept”, pe teren propriu în etapa a patra a Ligii Naţionale, de HCM Roman, handbalistele de la Universitatea Cluj au evoluat în cadrul etapei a V-a, în deplasare la nou promovata HC Sebeş Alba, de care au trecut cu scorul de 32-28. Meciul a fost doar în parte echilibrat. Gazdele au intrat în joc șovăielnic, iar „studentele” cu Florina Chintoan în formă de zile mari, s-au distanțat destul de repede la 5 goluri: 9-4 pentru ”U” la mijlocul reprizei întâi.

Diferența a fost făcută de pivotul echipei naţionale, Florina Chintoan, care a făcut ce a vrut pe semicercul advers, şi a înscris de 6 ori numai în prima repriză. La pauză clujencele conduceau cu scorul de 17-13, dar gazdele avea să înceapă o cursă de urmărire fantastică în actul secund. Astfel, la un moment dat HC Sebeş Alba a trecut în avantaj, şi chiar au pus trei goluri diferenţă pe tabelă (23-20).

Elevele antrenoarei Carmen Amariei au ştiut însă, să revină în joc şi au preluat controlul disputei, impunându-se la final la o diferenţă de 4 goluri (32-28), administrând astfel, a cincea înfrângere echipei gazdă. Pentru Universitatea Cluj aceasta a fost a treia victorie stagională şi, cu 9 puncte acumulate, a urcat temporar până pe poziţia a cincea în clasamentul Ligii Naţionale. Etapa viitoare ”U” va juca pe teren propriu în compania formaţiei SCM Craiova. Meciul este programat, miercuri, 23 septembrie, de la ora 15.00, la Sala Polivalentă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu