Handbal / Cu gândul la cupele europene, ”U” Jolidon a învins Zalăul

Mihaela Ani Senocico a marcat 10 goluri în meciul cu HC Zalău şi "U" Jolidon speră la cupele europene / FOTO: Dan Bodea

Handbalistele de la Universitatea Jolidon Cluj au trecut cu scorul de 26-23 de HC Zalău, în primul meci din grupa pentru locurile 4-6 din faza play-off a Ligii Naţionale. Victoria reprezintă o opţiune serioasă pentru ultimul obiectiv pentru care clujencele mai luptă în acest final de campionat, ocuparea poziţiei a patra şi implicit calificarea în viitoarea ediţie a cupelor europene.

Meciul a fost echilibrat, aşa cum au fost mai toate întâlnirile dintre cele două formaţii, de-a lungul ultimilor ani. Ambele combatante au etalat un handbal de calitate fiind, pe rând, în avantaj până spre finalul întâlnirii. La scorul de 19-19 Mihaela Ani Senocico a reuşit să înscrie de două ori la rând şi totul părea să se termine bine pentru „studente” însă, sălăjencele au egalat la 21 şi au prelungit suspansul.

Cu un plus de inteligenţă gazdele au dominat tactic ultimele minute de joc şi s-au impus la trei goluri diferenţă, obţinând o victorie care le face să spere la o nouă prezenţă în Europa. Mihaela Ani Senocico a fost şi de această dată cea mai bună jucătoare de pe teren, cu 10 goluri marcate. S-au mai remarcat Chintoan şi Vintilă, cu 5, respectiv 4 goluri marcate.

Într-o altă partidă din play-off HCM Ştiinţa Baia Mare s-a impus cu scorul de 35-30, în deplasare, în faţa formaţiei Corona Braşov, în grupa pentru locurile 1-3.

Distribuie:

Postaţi un comentariu