Handbal / Adio cupe eruopene

HCM Baia Mare a jucat curajos în Liga Campionilor, dar a fost eliminat din faza grupelor, după două victorii şi patru înfrângeri

HCM Baia Mare şi HC Zalău au fost eliminate din cupele europene. Maramureşencele au sperat până în ultima clipă îtr-un rezultat favorabil în disputa dintre Thuringer HC şi Hypo Viena, pentru a continua parcursul european în Cupa Cupelor. Nemţoaicele au zdrobit multipla campioană a Austriei (34-25).

Astfel, HCM a încheiat grupa A a Ligii campionilor pe ultimul loc, la egalitate de puncte (4) cu Thuringer şi Hypo însă, a fost dezavantajată de rezultatele directe. „Pentru noi a fost în primul rând o experienţă extraordinară această participare în Liga Campionilor. Am învins campioana Germaniei şi pe Hypo Viena, un nume legendar pentru handbalul european. Ne vom concentra pe Liga naţională şi sperăm să aducem primul titlu de campioană la Baia Mare”, a declarat antrenorul maramureşencelor, Costică Buceschi.

Şi Handbal Club Zalău a fost eliminată, sâmbătă, din Cupa EHF la handbal feminin, după ce a fost învinsă în deplasare la loviturile de departajare, cu 5-4 de campioana Cehiei Banik Most, în manşa a doua a turului III. La finalul timpului regulamentar de joc scorul era 28-21 pentru echipa gazdă, acelaşi scor cu care câştigase în tur formaţia ardeleană.

HC Zalău a făcut o primă repriză foarte slabă, marcând doar 7 goluri, în timp ce Banik a punctat de 17 ori. La aruncările de la 7 metri cele două formaţii au mers cap la cap, până la ultima serie când Andrada Trif a ratat şi a spulberat speranţele sălăjencelor. Pentru HC Zalău Lorena Pera autoare a 6 goluri Adriana Ciuciulete cu 3, au fost principalele marcatoare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu