Gloria cere continuitate şi tinereţe

„Am ajuns în punctul în care misiunea noastră este de a susține tinerii piloți pe care îi avem în echipă și nu mai este atât de important să fim noi în mașina de curse. Desigur, pasiunea nu va dispărea niciodată așa că vom fi și noi pe probe, dar cu un program redus pentru a putea fi alături de juniorii noștri. Este rândul lor să ducă mai departe succesul echipei și sunt sigur că se vor descurca perfect”, Marco Tempestini, liderul echipei Napoca Rally Academy.

Anul trecut Simone Tempestini devenea cel mai tânăr campion național din istoria întrecerilor Campionatului Național de Raliuri (CNR) al României. La data „încununării” sale avea doar 21 de ani și o lună. Simone a etalat de-a lungul sezonului o măiestrie impresionantă în pilotaj pentru vârsta sa, nemaiîntâlnită în campionatul intern la un pilot atât de tânăr. Tempestini junior a câștigat 47 de probe speciale în șapte etape și a cucerit primul titlu de campion absolut din carieră. Simone Tempestini este unul dintre piloții echipei Napoca Rally Academy din Cluj-Napoca, condusă de tatăl său Marco Tempestini. Și cum gloria cere continuitate, juniorul familiei Tempestini a început în forță și noul sezon al Campionatului Național de Raliuri, obținând primul succes de etapă în chiar runda inaugurală.

Turații maxime

Simone Tempestini și echipa Napoca Rally Academy au debutat perfect în noul sezon competițional. Campion en-titre, Simone și-a trecut în cont maximum de puncte în etapa inaugurală de la Brașov, iar Napoca Rally Academy, de asemenea campioană națională pe echipe, a câștigat primul duel al întrecerii interne. Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, a însemnat așadar și primele victorii pentru Simone Tempestini, cel mai tânăr campion național din istoria competiției, dar și pentru echipa Napoca Rally Academy, în ambele cazuri cei implicați fiind pregătiți să-și apare titlurile cucerite anul trecut. Cum în întrecerile auto fiecare probă poate fi și ultima, nici în cazul tânărului Tempestini nu au lipsit emoțiile.

„Am pierdut mult timp din cauza unei probleme la roata față care a afectat și frânarea. Ne-am concentrat la maximum pentru că era important să nu facem nici cea mai mică greșeală și am ajuns cu bine în parcul de service”, explică Simone condiţiile în care a câştigat prima zi de întreceri.

Campionul en-titre a tranșat însă duelul în ultima zi a raliului când a câștigat ambele probe, obținând și punctele bonus din Power Stage.

„A fost un raliu intens în care ne-am luptat pentru victorie până la final. Nu am făcut nicio greșeală și asta este cel mai important lucru acum. Ne-am concentrat până la final și am reușit o victorie frumoasă în fața unui public extraordinar. Era foarte important să începem bine noua ediție de campionat, pentru că avem de apărat titlul din sezonul precedent”, a mai spus Simone Tempestini.

Dacă în sezonul precedent Simone s-a luptat pentru titlul de campion cu tatăl său, Marco, anul acesta seniorul familiei a decis să alerge în doar câteva din etapele campionatului intern.

„Am ajuns în punctul în care misiunea noastră este de a susține tinerii piloți pe care îi avem în echipă și nu mai este atât de important să fim noi în mașina de curse. Desigur, pasiunea nu va dispărea niciodată așa că vom fi și noi pe probe, dar cu un program redus pentru a putea fi alături de juniorii noștri. Este rândul lor să ducă mai departe succesul echipei și sunt sigur că se vor descurca perfect”, a explicat Marco Tempestini, motivele pentru care atât el cât și Bogdan Marișca, fost campion național, au ales să nu mai concureze în toate etapele.

Juniorii la putere

Echipa Napoca Rally Academy a ajuns în punctul în care se va baza aproape în exclusivitate pe juniori. Simone Tempestini, Florin Tincescu și Norbert Maior sunt pregătiți să se lupte pentru echipă în 2016, în timp ce veteranii Bogdan Marișca și Marco Tempestini au decis să se implice mai mult în susţinerea tinerilor piloţi. Şi în 2016 Simone Tempestini va alerga pe modelul Ford Fiesta R5, iar echipajul Florin Tincescu şi Sergiu Itu vor concura pe modelul Subaru Imprezza, după etapele de acomodare din 2015. Cei doi vor face un sezon complet în Campionatul Național la clasa 3.

„Am început un nou an mai motivați ca niciodată, chiar dacă nu am testat maşina înaintea etapei de la Brașov. Sunt sigur că ne vom acomoda rapid și că putem termina sezonul 2016 cu un rezultat bun pentru echipă”, a spus Florin Tincescu. După un sezon bun anul trecut în Cupa Dacia, Norbert Maior, 17 ani, a fost cooptat în echipa Napoca Rally Academy și va concura în aceeași competiție cu un model Dacia Sandero, alături de Alina Bianca Pop, copilotul său. „A venit momentul pe care l-am așteptat în pauza de iarnă. Momentul în care să pornim motorul pentru un nou sezon competițional. Sunt bucuros că voi concura în culorile NRA și abia aștept să merg cu noul model Sandero. Sunt pregătit să dau totul pentru a contribui la succesul echipei”, a adăugat și Norbert Maior.

Luptă pe toate fronturile

Cu un program complet în Junior WRC, Campionatul Mondial de Raliuri destinat juniorilor și Campionatul Italian de Raliuri, cu participări în WRC 2 și în Campionatul European, Simone Tempestini este pregătit să continue şi în 2016 seria succeselor obţinute în sezonul 2015, când a triumfat în Campionatul Naţional de Raliuri al României. Juniorul Napoca Rally Academy va concura anul acesta împreună cu Marc Banca pe modelul Ford Fiesta R5.

„Pentru mine este un an foarte important în care ne luptăm pe mai multe fronturi. Fiecare cursă este o experiență în plus pentru mine și punând totul cap la cap sper să-mi ating cât mai multe dintre obiectivele stabilite pentru 2016. Ştiu că va fi foarte greu, va fi un an chiar infernal, dar mai ştiu că fiecare cursă înseamnă o nouă experienţă, iar eu îmi doresc să mă perfecţionez continuu”, spune Simone Tempestini.

De altfel, în noua formulă, echipajul clujean a obţinut deja primul succes internaţional, încă înainte să debuteze în CNR. Tempestini şi Banca s-au impus în întrecerea Raceday Ronde Terra (Italia), după ce în prealabil ocupaseră poziţia secundă în Ronde Val Tiberina. În total clujenii vor alerga în şase etape în Raceday Ronde Terra.

„A fost extraordinar să alerg în Italia, acolo unde am foarte mulți susținători și familia. Mă bucur că am câștigat acea întrecere, deși am concurat în condiții foarte dificile, de la suprafața dură din Val D’Orcia, la gheața din Treviso și apoi la noroaiele din Arche și  Val Tiberina. Va fi un sezon lung, dar sper să fie încununat de cât mai multe satisfacţii. Am început excelent, atât în întrecerile internaţionale, cât şi în Campionatul Naţional de Raliuri şi sper să continuăm la fel şi pe mai departe”, a mai spus Tempestini junior.

Distribuie:

Postaţi un comentariu