Galerie foto/ ”U” Mobitelco întoarce rezultatul de la Craiova și se califică în turul următor al Cupei

Foto: Dan Bodea

”U” BT Mobitelco a izbutit să se califice în următoarea fază a Cupei României, după ce a învins joi seara pe SCM Craiova, scor 83-70 (17-14, 19-21, 27-11, 20-24). În partida tur, disputată în Bănie, craiovenii au câștigat la patru puncte diferență.

Dorin Pintea a început partida cu B. Cuic, D. Hargrove, I. Kuburovic, M. Silvășan și B. Lalovic, în timp ce Andelko Mandic i-a trimis în teren pe Sokk, L. Seals, N. Maric, R. Hallik, respectiv B. Popescu.

Gazdele de la Mobitelco au intrat hotărâți în meci să remonteze diferența de patru puncte înregistrată la Craiova. După primele cinci minute de joc clujenii erau în avantaj pe tabelă, scor 9-5. Ritmul jocului, impus de ardeleni, s-a menținut până la finalul primului act, scorul fiind 17-14. Primele șapte minute ale sfertului doi au fost controlate în mare parte de către gazde, aceștia având 34-26 cu trei minute înainte de pauză. Din acel moment a ieșit la rampă fostul jucător al Clujului, Levar Seals, care și-a ajutat echipa să reducă diferența la doar un punct în spatele adversarilor. Astfel, la pauză, tabela din „Horia Demian” arăta 36-35 în favorea elevilor pregătiți de Dorin Pintea.

Alb-negrii au avut un început fulminant de sfert trei, înregistrând un „run” de 12-2, scorul în acel moment fiind 48-37. Asaltul lui Cuic&Co la coșul oltenilor a continuat pe parcursul întregului penultim act, aceștia izbutind un parțial de 27-11. În sfertul patru, oaspeții au reușit în câteva rânduri să se apropie periculos de clujeni, însă aceștia din urmă au izbutit să gestioneze finalul, câștigând cu 83-70, și implicit calificându-se în următoarea fază a Cupei României.

Cel mai bun marcator al celor de la Mobitelco a fost Ivan Kuburovic cu 20 de puncte marcate, fiind urmat de Cuic, care a izbutit un double-double, cu 16 puncte și 10 recuperări, Silvășan 13, Lalovic 12, Hargrove 12, Baciu 6, respectiv Sparks 4.

Punctele oltenilor au fost marcate de Seals 24, Maric 11, Bureau 10, Sokk 10, Popescu 10 și Hallik 5.

„Am reușit să gestionăm ultimul act și ne-am menținut avantajul obținut în sfertul trei. Am tremurat puțin pe final, puteam să evităm niște aruncări de trei puncte, însă un jucător ca Seals ne-a pedepsit. Au fost două-trei minute în care am aruncat rapid de trei puncte, însă am cerut time-out și le-am cerut să se potolească. E o victorie importantă pentru noi și ne dorim să continuăm în același mod”, a declarat tehnicianul clujenilor Dorin Pintea, la finalul partidei.

Următorul meci al celor de la ”U” Mobitelco va fi împotriva celor de la CSM Oradea, miercuri, 2 octombrie, în cadrul primei etape a campionatului.

Mai jos puteți vizualiza o galerie foto din timpul partidei, realizată de Dan Bodea

[nggallery id=162]

Distribuie:

Postaţi un comentariu