Galerie foto/ ”U” Jolidon Cluj, calificare facilă în sferturile Cupei EHF

Laura Popa (foto prim plan) a fost cea mai bună marcatoare a Jolidonului. (Foto: Dan Bodea)

”U” Jolidon Cluj a obținut calificarea în „sferturile” Cupei EHF după 32-23, pe teren propriu, în fața formației turce, Cankaya Ankaspor. Clujencele au avut de îndeplinit o simplă formalitate în fața propriului public, după ce în tur câștigaseră cu 34-22.

Prima repriză a meciului a fost una neașteptat de echilibrată.  Hotărâte să arate un alt joc față de cel practicat pe teren prorpriu, turcoaicele au tras tare în prima parte a meciului și au pus numeroase probleme tinerelor „studente”.Laura Popa (5 goluri) și Roxana Cîrjan (3 goluri) au fost principalele marcatoare pentru Jolidon în primele 30 de minute, în care cele două formații au terminat la egalitate, 13-13.

În partea a doua a meciului lucrurile au intrat pe un făgaș normal. Viteza atacurilor Jolidonului coroborată cu mai puține greșeli ofensive și o apărare  mai agresivă au făcut în minutul 45 tabela să arate o diferență de cinci goluri (23-18) în favoarea lui U Jolidon. Până la final, cu echipa de rezerve, Jolidon a dominat copios reușind un parțial de 15-3 cu care și-a asigurat o victorie confortabilă, 32-23.

Cea mai bună marcatoare a lui Jolidon a fost Laura Popa (10 goluri), urmată de  Andreea Tetean (6 goluri), Roxana Cîrjan (5 goluri) și Abigail Vălean (4 goluri).

„Scorul din tur ne-a permis să nu folosim titularele și mă bucur că în acest meci toate fetele tinere au marcat și au scăpat de emoții. Eu sper să ajungem chiar și în semifinală, de ce nu. Este totuși o onoare faptul că suntem printre cele mai bune opt echipe din a doua competiție ca importanță din handbalul european. Eu deja mă gândesc la meciul următor cu Dunărea Brăila care este unul foarte important”, a spus după meciul tehnicianul lui U Jolidon, Horațiu Pașca.

Tragerea la sorți pentru faza sferturilor va avea loc marți, la Viena. Începând cu această etapă, lucrurile s-ar putea complica pentru clujence, care ar putea da piept cu echipe ca Lada Togliati, Dinamo Volgograd sau cu maghiarele de la Fehervar KC.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=361]

Distribuie:

Postaţi un comentariu