Fundaşul golgheter, Mitrea, revine în Liga 1

Fotbalistul crescut de Universitatea Cluj, Bogdan Mitrea (foto, în albastru), a revenit în Liga 1, după o jumătate de an petrecută la Ascoli / Foto: Dan Bodea

Oficialii fostei campioane a României, Steaua Bucureşti, au anunţat transferul fotbalistului clujean, Bogdan Mitrea, de la Ascoli. În vârstă de 28 de ani, Mitrea s-a format la centrul de copii şi juniori al Universităţi Cluj, dar a explodat efectiv în fotbalul românesc abia sub comanda lui Gheorghe Hagi, la Viitorul Constanţa. În sezonul 2014/2015 fotbalistul a marcat 14 goluri pentru dobrogeni, find al treilea în clasamentul golgheterilor Ligi 1 la acel moment.

După doi ani şi jumătate la Viitorul, Bogdan Mitrea a fost achiziţionat de Ascoli, însă, italeini l-au împrumutat recent la Steaua, pentru un sezon, cu opţiune pentru un transfer definitiv. Fundaşul central a intrat la un moment dat şi în circuitul echipei naţionale, ultimii doi selecţioneri, Victor Piţurcă şi Anghel Iordănescu, trimiţându-i constant telegrame de convocare, dar debutul său sub tricolor a fost mereu amânat.

Transferat la Ascoli, la începutul acestui an, Mitrea a evoluat în 16 partide pentru gruparea din Serie B. Valoarea de piaţă a fotbalistul este, conform site-urilor de specialitate, de 700.000 de euro.

Carte de vizită
Nume: Bogdan Mitrea
Data nașterii: 29 septembrie 1987
Locul nașterii: Cluj-Napoca
Postul pe care evoluează: fundaș central
Echipe la care a evoluat: Universitatea Cluj (juniori), Bihorul Beiuș, Seso Iara, Seso Câmpia Turzii, CSMS Iași, Viitorul Constanța, Ascoli

Distribuie:

Postaţi un comentariu