Fotbal / Dulca salvează Rapidul

Transferul lui Cristian Dulca de la Rapid la Pohang Steelers, din urmă cu 16 ani, ar putea reprezenta salvarea de la faliment pentru clubul Giuleştean / Foto: Dan Bodea

Salvarea de la faliment a clubului Rapid Bucureşti vine de la Cluj pe axa Gaz Metan Mediaş. Actualul acţionar majoritar al clubului bucureştean, Adrian Zamfir, a decis să-l acţioneze în judecată pe fostul patron, George Copos, pe care îl acuză că a prejudiciat gruparea giuleşteană cu 1, 3 milioane de dolari, prin transferurile lui Cristian Dulca, actualul antrenor al echipei Gaz Metan Mediaş şi a lui Florin Bratu, fost jucător al echipei ardelene.

La 16 ani de la transferul „mincinos” de la Rapid la Pohang Steelers, al fostului internaţional clujean, banii nedeclaraţi ar putea fi o mană cerească pentru Rapid. În 1998 Dulca era cedat pentru 120.000 de dolrai (în acte) către gruparea coreeană, în realitate suma de transfer ridicându-se la aproximativ 700.000 de dolari. În cazul lui Bratu evaziunea este şi mai mare, fostul atacant fiind cedat la Galatasaray pentru 2.750.000 de dolari, deşi în actele contabile ale clubului Rapid figura ca sumă de transfer doar 630.000 de dolari.

După condamnarea lui George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare, clubul Rapid s-a constituit parte civilă pentru a-l putea acţiona în judecată pe Copos, în tentativa de recuperare a tuturor sumelor datorate.Cristian Dulca are 42 de ani şi a evoluat pentru Rapid Bucureşti în perioada 1995-1998, timp în care a cucerit Cupa României şi titlul de campioană a ţării, sub comanda lui Mircea Lucescu, tehnician care l-a învestit în funcţia de căpitan al echipei din Giuleşti.

“Curtea de Apel Bucureşti, în hotărârea din Dosarul Transferurilor, afirmă că Rapid a fost prejudiciat cu 1, 3 milioane de dolari de către George Copos în urma transferurilor jucătorilor Cristian Dulca şi Florin Bratu. Hotărârea penală nu face o distincţie între SC FC Rapid SA, actuala societate care administrează clubul, şi AFC Rapid, asociaţia care administra gruparea la momentul realizării celor două transferuri. Instanţa este singura în măsură să stabilească dacă actuala societate are de recuperat prejudiciul respectiv sau nu”, arată Mediafax.

Rapid Bucureşti a revenit în această vară în Liga I de fotbal dar are mari probleme financiare și încearcă cu disperare să facă rost de bani pentru a-și plăti jucătorii și pentru a se pregăti cât mai bine pentru startul campionatului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu