Fotbal / Au făcut-o şi pe asta

Compania RCS & RDS continuă să de-a lovitură după lovitură. Cabliştii care au finanţat fotbalul românesc vreme de 5 ani s-au văzut văduviţi de „cireaşa din ofertă” şi în vara anului trecut pierdeau drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1. În aparenţă compania patronată de Zoltan Teszari a pierdut un public numeros însă, la o jumătate de a distanţă, aceaşi companie a cumpărat drepturile TV şi a dat astfel prima lovitură de imagine.

Microbiştii români au din nou motive de bucurie, vor vedea meciurile din campionatul intern la posturile pentru care şi-au făcut abonament la cablu. În fond achiziţionarea acestor drepturi este un bonus pentru loialitatea clienţilor care nu au migrat spre celelalte companii deţinătoare ale drepturilor TV.

Pentru ca bumul de imagine să fie şi mai elocvent, aceaşi compania a anunţat că va produce toate meciurile, celelalte televiziuni (Look Plus şi Look TV) urmând să preia aceste producţii sportive, fără să achite vreo sumă. Până aici RCS & RDS pare să iasă în pierdere, totul urmând a fi făcut pe banii lor însă, adevărata lovitură va fi includerea fără costuri suplimentare în grilă RCS, a posturilor TV care transmiteau până acum meciurile din Liga 1, multe dintre acestea contra cost.

În concluzie, fostul finanţator al fotbalului românesc, Zoltan Teszari, este din nou „patronul” de drept al Ligii 1, băgând adânc mâna în buzunar pentru a le oferi abonaţilor, fotbalul nostru cel de toate zilele. Celelalte televiziuni, sau companii de cablu, vor păstra la rândul lor dreptul de transmisie, diferenţa făcându-se atunci când, pentru a vedea producţiile Look TV, abonaţii UPC de exemplu, vor trebui să achite în continuare o taxă suplimentară de 10 lei în fiecare lună. Returul Ligii 1 este programat peste două săptămâni.

Distribuie:

Postaţi un comentariu