Fotbal / Albaiulianul Ionuţ Stan a semnat cu Dinamo

Ionuţ Stan (foto, în centru) a fost la un pas să renunţe la fotbal, acum a semnat pe patru ani cu Dinamo

Unirea Alba Iulia a dispărut de pe harta fotbalului din România dar, continuă să dea jucători marilor cluburi din Liga I. Ultimul “produs de export” este fundaşul central Ionuţ Stan. În vârstă de 19 jucătorul albaiulian a semnat pe patru ani cu gruparea Dinamo Bucureşti.

Apărătorul crescut la Unirea Alba Iulia a fost foarte aproape să renunţe la fotbal în această vară din cauza problemelor cu care se confruntă echipa la care s-a format ca jucător. Stan este văzut ca unul dintre cei mai talentaţi fundaşi centrali din generaţia lui şi a fost antamat la un moment dat de FC Vaslui.

Ulterior a fost împrumutat la FC Maramureş Baia Mare, după care a intrat în vederile lui Cristian Pustai pentru un transfer la Pandurii Târgu Jiu. În această vară Ionuţ Stan s-a antrenat cu Concordia Chiajna însă, nici de această dată transferul nu s-a mai materializat, iar fotbalistul a renunţat să se mai prezinte la antrenamente după ce a intrat la facultate.

La Dinamo, noua sa echipă, Ionuţ Stan va fi coleg cu Eduard Schuller alături de care a făcut cuplu în centrul apărării Unirii din Alba iulia, la juniori. Doar 5.000 de euro va încasa Unirea în urma acestei tranzacţii, adică grila de formare stabilită de Federaţia Română de Fotbal.

Distribuie:

Postaţi un comentariu