Fotbal / A cumpărat Paszkany drepturile TV în Liga I?

Arpad paszkany ar fi vrut să cumpere o parte din drepturile TV din Liga I de fotbal încă din 2012. În 2014 fostul şef al LPF, Mitică Dragomir îl dă pe finanţatorul CFR-ului câştigătorul din umbră a drepturilor de televizare

Ultimele două zile au adus mai multe schimbări în fotbalul românesc decât în ultimii 20 de ani. După capetele căzute în Dosarul transferurilor, informaţia că drepturile TV din Liga I de fotbal a României ar ajunge în Ardeal a trecut aproape neobservată.

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir, anunţa pe site-ul său personal că aceste drepturi TV ar fi ajuns la o companie din Malta, controlată de omul de afaceri Paszkany Arpad, finanţatorul echipei CFR Cluj. Dragomir nu a mai avut flerul de altă ată cam de multă vreme.

Odată debarcat de la şefia LPF, cel supranumit „Oracolul din Bălceşti” n-a mai lansat vreo bombă de presă, dar de data aceasta ar putea să aibă dreptate. Interesul lui Paszkany pentru a prelua drepturile TV din Liga I nu e de dată recentă. Încă din 2012 omul cu banii de la CFR recunoştea că intenţiona să cumpere un pachet de meciuri, dar că interesul său era legat de echipele din zona Transilvaniei.

“Eu vreau să cumpăr drepturile pentru meciurile echipelor din Ardeal, din zona noastră. Pe mine mă interesează mai puţin partidele lui Ceahlăul, ca să dau un exemplu, dar un Braşov – Steaua îmi prezintă interes. Ar fi şi în avantajul Ligii şi al operatorilor de cablu să cădem la un acord. Pentru că eu, prin televiziunile pe care le deţin, am o mai mare acoperire în zona aceasta, în Transilvania, decât au ei”, declara în urmă cu un an şi jumătate patronul de la CFR Cluj.

Suspiciunile merg mai departe şi ne amintim că reprezentantul clubului CFR a votat cu Gino Iorgulescu la alegerile pentru preşedinţia LPF, iar actualul şef de la Ligă spunea că una dintre priorităţile lui este aceea de a vinde drepturile TV din Liga I către o companie din afara ţării, dar nu a spus niciodată că această companie trebuie să fie şi controlată de un cetăţean de altă naţionalitate.

LPF a anunţat marţi, pe site-ul oficial, vînzarea drepturilor TV pentru următoarele 5 sezoane către o firmă din Uniunea Europeană, fără să pomenească numele acesteia! Şi tot conforma aceluiaş anunţ noul proprietar al drepturilor TV va vira în coturile LPF, în mod necondiţionat, suma de 33, 6 milioane de euro pentru fiecare dintre cele 5 sezoane achiziţionate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu