Finala Cupei României amânată după decesul jucătorului Patrick Ekeng

Peluza Catalin Hildan-Dinamo
Peluza Catalin Hildan-Dinamo

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, sâmbătă, că a amânat toate competiţiile organizate sub egida FRF programate să aibă loc în perioada 7-10 mai.

Potrivit unui comunicat al FRF, vor fi amânate toate jocurile din cadrul competițiilor organizate de Federația Română de Fotbal (Liga a 2-a, Liga a 3-a, Liga Elitelor, Campionatele Naționale de Juniori, partide de fotbal în sală și fotbal feminin) programate pentru acest sfârşit de săptămână.
De asemenea și finala Cupei României, dintre Dinamo și CFR Cluj, care ar fi trebuit să se desfășoare marți, 10 mai, de la ora 21:45, pe ”Arena Națională”, a fost amânată pentru data de 17 mai.

Decizia a fost luată de Comitetul de Urgenţă al FRF, întrunit vineri noaptea, după decesul fotbalistului Patrick Ekeng, jucător al Dinamo Bucureşti, în vârstă de 26 de ani, care a decedat, vineri seara, după ce a suferit un şoc cardiogen în timpul partidei Dinamo Bucureşti – FC Viitorul care se disputa pe arena din Ştefan cel Mare.
Fotbalistul s-a prăbuşit pe teren, în timpul partidei, la doar 7 minute după ce a fost introdus pe teren de antrenorul Mircea Redinic, dar a decedat ulterior la Spitalul Floreasca.
Filmul evenimentelor îl puteţi urmări aici:
Tragedie în Ştefan cel Mare: Patrick Ekeng a decedat

Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a evoluat ultima oară pentru clubul spaniol Cordoba CF, pentru care a adunat 14 meciuri și a marcat un gol în Primera Division. Africanul și-a început cariera la Canon Yaoundé, iar apoi a mai jucat pentru cluburile Le Mans, Rodez (ambele din Franța) și Lausanne (Elveția). Patrick Ekeng a marcat un gol în Primera Division în partida Getafe — Cordoba 1-1, din campionatul trecut, când a fost coechipier cu atacantul român Florin Andone. Patrick Claude Ekeng Ekeng are două selecții la prima reprezentativă a Camerunului.

Fotbaliştii de la CFR Cluj, alături de toate cluburile din Liga 1 şi multe organizaţii sportive din ţară, au transmis un mesaj de condoleanţe.

De asemenea, presa străină relatează pe larg despre tragedia de la echipa Dinamo Bucureşti şi aminteşte despre momentul similar care s-a petrecut în urmă cu 16 ani când Cătălin Hâldan a decedat la vârsta de 24 de ani, pe 5 octombrie 2000, în timpul unui meci amical cu FC Oltenița. S-a prăbușit pe teren în minutul 74, iar peste scurt timp s-a constatat decesul său. Nici la mai bine de 15 ani de la moartea lui nu se cunoaște cauza clară a decesului, dar s-au avansat mai multe verdicte, printre care s-a numărat și stopul cardio-respirator.
Decesul mijlocaşului Patrick Ekeng se înscrie pe lista neagră a fotbaliştilor care au murit pe teren sau la antrenamente, printre aceştia aflându-se Constantin Tabarcea (1963), Michael Klein (1993), Ştefan Vrăbioru (1999), Cătălin Hâldan (2000), Cristian Neamţu (2002), Alexandru Iatan (2009) sau Chinonso Henry (2012).

Distribuie:

Postaţi un comentariu