Final trist pentru Căprioriu

Delegația României rămâne fără medalie la actuala ediție a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. Corina Căprioriu a pierdut, luni, finala mică a categoriei 57 de kilograme de la Rio, în competiția feminină de judo. Clujeanca a cedst în finala cu portugheza  Telma Monteiro, la diferență de o penalitate sportivă, yuko.

Căprioriu a abordat finala pentru medalia de bronz din postura sportivei care a fost nevoită să ducă precedentul meci în prelungiri, iar efortul depus în precedenta înfruntare s-a resimțit în lupăta pentru bronzul olimpic. Astfel, delegația de judo feminin a României se va întoarce în țară, de la Jocurile Olipice de vară de la Rio, fără nicio medalie, după ce judoka Andreea Chiţu a fost învinsă, duminică, de sportiva braziliană Erika Miranda în prima luptă din recalificări, la categoria 52 de kilograme, ratând astfel calificarea decisivă pentru medalia de bronz.

Anterior, în grupa A, Chiţu a trecut de iberica Laura Gomez prin ippon, dar în sferturile de finală a pierdut prin yuko în faţa sportivei italiene Odette Giuffrida. De asemenea, sâmbătă, în prima zi a competiţiei de judo, clujeanca Monica Ungureanu a fost eliminată în primul tur al categoriei 48 de kilograme de europeană en-titre, Charline van Snick (Belgia), după nici două minute, prin ippon.

Distribuie:

Postaţi un comentariu