Federația Română de Tenis: „90% jucăm meciul cu Germania la Cluj”

Foto: Dan Bodea

România a pierdut cu 2-3 confruntarea cu Cehia din sferturile de finală ale Grupei Mondiale, însă din punct de vedere organizatoric, cele două zile au fost un succes. Peste 7000 de spectatori au lut parte la cele cinci meciuri ale seriei disputate în compania compioane Fed Cup, și pare că râmânerea tricolorelor în Grupa Mondială se va hotărî tot în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Într-un interviu acordat postului Radio România Timișoara, vicepreședintele Federației Române de Tenis (FRT), Răzvan Itu, a declarat că, în proporție de 90%, meciul de baraj România-Germania se va disputa tot la Cluj, în perioada 16-17 aprilie.

„Din tot ce am vorbit, da, tot la Cluj se preconizează că vom rămâne. Vom juca tot în sală. Este o perioadă în care urmează turnee în sală pentru fete, așa că nu este foarte bine să le scoatem afară, având în vedere și anotimpul ceva mai răcoros. E posibil ca în acea săptămână să plouă și nu vrem să alergăm atunci după săli și baloane”, a spus Răzvan Itu.

Potrivit oficialului FRT, pentru acest meci suprafața de joc va fi zgura și nu hard-ul. Acesta a precizat că cel puțin până în acest moment, toate componentele lotului de Fed Cup și-au dat acceptul pentru a participa la meciul împotriva Germaniei.

„Având în vedere că noi punem la dispoziția fetelor terenul de zgură, un teren pe care fetele îl plac și e o suprafață care pe noi ne avantajează și pe care noi suntem obișnuiți. Avem deja acceptul fetelor că vor participa la acest meci împotriva Germaniei și din punctul meu de vedere am avea mari șanse să rămânem în prima Grupă Mondială”, a mai spus vicepreședintele FRT.

România va lupta cu Germania pentru rămânerea în Grupa Mondială a Fed Cup. România a ajuns la baraj după înfrângerea cu 2-3 în fața multiplei campioane Cehia, în timp ce Germania a pierdut cu același scor în fața Elveției.

În Fed Cup, România și Germania (la acea vreme RFG) s-au mai întâlnit o singură dată, la Napoli, în Italia, pe teren de zgură, în sferturile de finală ale competiției. Meciul s-a încheiat cu victoria germaniei cu scorul de 3-0. La acel meci, lotul României era format din Virginia Ruzici, Mariana Simionescu și Judith Gohn.

La ultimele partide de Fed Cup, România le-a avut în lot pe Simona Halep (#3 WTA), Monica Niculescu (#37 WTA), Andreea Mitu (#104 WTA) și Raluca Olaru (#45 WTA Doubles). Lotul Germaniei la partida cu Elveția a fost format din Andrea Petkovic (#23 WTA), Angelique Kerber (#2 WTA), Annika Beck (#39 WTA) și Anna-Lena Groenefeld (# 25 WTA Doubles)

Distribuie:

Postaţi un comentariu