Fed Cup / România vs Germania, la baraj

Foto: Dan Bodea

„Tricolorele” au scăpat de un colos al tenisului mondial (Rusia), dar vor înfrunta o echipe fantastică. Echipa de FED Cup a României se va duela cu Germania pentru a rămâne în principala Grupă Mondială.

Sorţii n-au ţinut cu noi. Halep şi compania trebuie să treacă de Germania pentru a rămâne în elita tenisului mondial. Nemţoaicele vor fi adversarele României în play-off-ul Grupei Mondiale.

Cea mai importantă jucătoare din naţionala Germaniei e Angeliq Kerber, cea care i-a luat locul Simonei Halep pe treapta a doua a podiumului WTA, după ce a câştigat Australian Open. În întâlnirile directe, Simona a învins-o de fiecare dată pe nemţoaică, scorul general fiind de 3 la 0. Celelalte componente ale Germaniei sunt Andreea Petkovici, numărul 23 WTA, Sabine Lisicki, poziţia 32 şi Julia Georges ocupanta locului 53 în clasamentul mondial. Înfruntarea cu Germania se va disputa în România, în 16-17 aprilie.

„Cred că acest meci ar trebui să se joace tot la Cluj-Napoca. Sala Polivalentă a fost o gazdă perfectă pentru echipa României, spectatorii au fost alături de jucătoarele noastre, iar acest edificiu sportiv este cel mai frumos, cel mai primitor şi la cele mai înalte standarde din România. Am promis că vom mai aduce şi alte evenimente importante la Sala Polivalentă şi sper ca meciul de baraj cu Germania să fie unul dintre acestea”, a declarat Ionu Rusu, directorul interimar al Sălii Polivalente Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu