FC Brașov – Steaua, un meci cât o istorie

FC Brașov - Steaua, episodul 89 se joacă duminică, sub Tâmpa

Etapa a XII-a a Ligii I de fotbal programează duminică, de la ora 21.30, meciul FC Brașov – Steaua, una dintre cele mai vechi confruntări din istoria primului eșalon din țara noastră. Nu mai puțin de 88 de întâlniri directe s-au derulat de-a lungul vremii între cele două formații.

Stadionul Tineretului, pe care își joacă meciurile de pe teren propriu FC Brașov, este una dintre arenele care nu le poartă deloc noroc steliștilor. Astfel, statisticile consemnează o singură victorie a roș-albaștrilor în ultimii 8 ani, un 2-1 înregistrat în luna mai a anului trecut.

De altfel și linia de clasament all time a partidelor de la Brașov le este favorabilă”stegarilor” de sub Tâmpa. Din cele 88 de meciuri directe, 44 s-au jucat la Brașov și s-au încheiat cu 16 victorii ale gazdelor. 14 meciuri s-au încheiat la egalitate și alte 14 dispute le-au revenit steliștilor.

Și totuși, echipa bucureșteană pare să fie favorită în jocul de duminică. Cele opt victorii din nouă meciuri jucate în actualul campionat îi atribuie Stelei un oarecare avantaj care însă, este contrazis de cifre. Anul trecut, spre exemplu, Steaua avea meci cu FC Brașov tot după un meci în cupele europene, la fel ca și acum.

Atunci Steaua mergea sub Tâmpa după umilința cu VFB Sttutgart (1-5), iar la Brașov a fost învinsă cu 1-3. Înaintea meciului de duminică Steaua e lider în Liga I cu 25 de puncte, în timp ce gazdele sunt doar pem locul 14 cu 10 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu