Euro 2014 / România s-a calificate în grupele principale

Echipa naţională feminină de handbal a României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European

Echipa naţională feminină de handbal a României s-a calificat dramatic în grupele principale ale turneului final al Campionatului European găzduit de Ungaria şi Croaţia. Joi, în ultimul meci al grupei România s-a impus la limită, scor 23-22, în faţa Ucrainei. Meciul a început perfect pentru „tricolore” care au dominat prima repriză, iar Valentina Ardean Elisei a jucat imperial şi a reuşit 4 goluri care au păstrat vii speranţele calificării.

În actul secund România nu a mai jucat cu aceaşi luciditate, iar ucraineencele au reuşt să să apropie tot mai mult şi mai periculos pe tabela de marcaj. A fost însă repriza Cristinei Neagu. Vedeta „tricolorelor” a aruncat la poartă din toate poziţiile şi a reuşit să înscrie de 8 ori. Finalul de meci a fost interzis cardiacilor. Ucraina a reuşit să egaleze la 22, dar România avea ultimul atac.

Neagu şi-a asumat responsabilitatea aruncării la poartă şi a înscris golul calificării cu doar câteva secunde înainte de expirarea timpului de joc. România se impune greu, dar merge mai departe în gripele principale de pe poziţia a treia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu