Eşec pentru U-BT în primul meci din FIBA Europe Cup

Baschetbaliştii de la U-BT Cluj au pierdut la 13 puncte manşa tur din turul 2 preliminar al FIBA Europe Cup, scor 78-91 cu Ironi Ness Ziona şi au o misiune dificilă în returul de peste o săptămână din Sala Polivalentă.

Gazdele au început meciul perfect şi au ştiut să-i ţină la distanţă pe băieţii lui Mihai Silvăşan. Astfel, după primele 10 minute ale partidei Iorni avea deja un avantaj de 7 puncte, scor 25-18. Nici în sfertul al doilea lucrurile nu au funcţionat în tactica de joc pregătită de Silvăşan. U-BT a ajuns greu sub panoul advers, iar aruncările de la distanţă au intrat arareori în coş. La pauza mare Ironi conducea cu 54-39 şi era nevoie de o evoluţie impecabilă a clujenilor pentru a întoarce soarta partidei. Al treilea sfert a fost echilibrat. Alb-negrii au făcut eforturi mari să revină în meci, dar nu au reuşit decât să termine la egalitate al treilea parţial (17-17). Ceva mai incisivi în ultimul sfert, băieţii lui Silvăşan au reuşit să câştige ultimele 10 minute (22-20), dar a fost prea puţin, iar returul din Polivalentă va fi unul încrâncenat.

“Un meci foarte fizic, din păcate nu ne-am ridicat la nivelul lor din acest punct de vedere. O dovadă este faptul că ei au avut 39 de recuperări, iar noi am avut doar 24, e o diferență foarte mare. La fel, am avut puține aruncări libere, nu poți să emiți pretenții când arunci doar de la distanță și nu ataci coșul ca să provoci faulturi. Sunt fericit pentru rezultat având în vedere modul în care am jucat, chiar nu am avut un meci bun astăzi, avem multe lucruri de corectat la care vom munci și vom fi mai pregătiți în retur”, a spus la final antrenorul Mihai Silvăşan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu