Echipa Națională / Și Fatai se vrea român

Kehinde Fatai ar vrea să joace pentru România în barajul cu Grecia pentru calificarea la Cupa Mondială / Foto Dan Bodea

Atacantul nigerian Kehinde Fatai, legitimat la Astra Giurgiu, care evoluează sub formă de împrumut la FC Bruges, ar putea primi cetăţenia română de onoare, lucru care i-ar permite să evolueze pentru echipa națională a României, în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014.

De altfel, fotbalistul a declarat că îşi doreşte foarte mult să joace pentru România în cu reprezentativa Greciei. El a explicat că naturalizarea sa nu este o noutate, discuţiile despre acest subiect începând în urmă cu câteva luni. „Este o discuţie mai veche, nu de acum. Mi-am dorit mai demult să joc pentru România. Acum a venit momentul acesta, barajul, şi îmi doresc foarte mult să joc. Eu personal nu am vorbit cu nimeni, nici cu domnul Piţurcă, dar domnul Ioan Niculae (finanțatorul formației Astra Giurgiu n.r.) a vorbit acum câteva luni cu domnul Mircea Sandu. Eu sunt pregătit şi acum să joc pentru naţionala României, pentru că vreau asta. Am stat mult aici, mă simt ca acasă în România, iar fratele meu şi alte rude au venit aici. Vreau să mă stabilesc aici”, a spus Fatai, la un post de televiziune specializat pe informații din sport.

Fotbalistul, care a evoluat pentru Nigeria până la 20 de ani, a afirmat că prima reprezentativă a României își poate învinge adversarul din baraj. „Grecia e un adversar bun pentru noi, românii, pentru că nu e ca Portugalia. Eu zic că putem să învingem Grecia”, a declarat fotbalistul. Kehinde Fatai, în vârstă de 23 de ani, a fost achiziţionat de Astra Giurgiu în 2010 de la Farul Constanţa, dar evoluează în România încă din 2007.

Distribuie:

Postaţi un comentariu