După o campanie de achiziții impresionantă U-BT a început pregătirea noului sezon

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au efectuat, luni, prima sesiune de antrenament în vederea pregătirii noului sezon. Până la sfârșitul acestei luni echipa se va pregăti pe plan local, după care vor participa la două turnee în care vor întâlni o serie de adversari din Serbia, Ungaria, Turcia sau Slovenia.

Viitorul sezon va debuta la începutul lunii octombrie, iar U-BT va evolua, în primele două etape, în două deplasări dificile, la Dinamo și la BCMU Argeș Pitești. Prima întâlnire „oficială” cu proprii suporteri se va petrece abia la sfârșitul lunii octombrie, când este programat meciul cu CSM Oradea, campioana ultimilor doi ani.

Șase transferuri pentru titlu
Ratarea obiectivelor în sezonul precedent, câștigarea campionatului și a Cupei României, i-au determinat pe oficialii clubului U–BT să caute cele mai bune soluții pentru ca greșelile trecutului recent să nu se mai repete. În această vară, sub comanda lui Duško Vujošević au sosit, deocamdată, șase sportivi.

Ultima achiziție este cea a pivotului croat Darko Planinić, component al echipei naționale a țării lui. Acesta măsoară 2.11 m și a evoluat ultima oară la formația poloneză Basket Zielona Góra, pentru care a bifat 36 de partide în campionatul trecut.

Croatul are în palmares patru titluri și două Cupe în Bosnia, dar a câștigat și campionatele din Israel și Muntenegru. Darko este component al naționalei Croației, cu care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio, precum și la EuroBasket 2017 (la Cluj-Napoca). Celălalt internațional este letonul Artis Ate, un fundaș ce măsoară 1.93 m.

De asemenea, U-BT și-a asigurat în această vară serviciile coordonatorului de joc Brandyn Curry. În vârstă de 28 de ani, americanul vine din prima ligă a Franței, unde a evoluat pentru ESSM Le Portel în 26 de jocuri, înregistrând medii de 10,6 puncte, 3,9 pase decisive și 2,1 recuperări.

Cele mai importante performanțe pentru Curry au fost realizate în maioul celor de la Donar Groningen, în sezonul 2017/2018, când americanul a realizat eventul în Olanda și a fost desemnat cel mai bun jucător al campionatului. Celelalte transferuri sunt Karlo Žganec, un croat care poate evolua atât pe poziția de extremă de forță, cât și pe cea de pivot.

A fost component al naționalelor de juniori ale Croației, alături de care a câștigat medalia de aur la Campionatul European U16 (2011), iar un an mai târziu a cucerit un nou titlu continental la Campionatul European U18. Patrick Richard și Rareș Uță vor îmbrăca și ei maioul alb-negru în viitorul sezon.

Primul este un american în vârstă de 29 de ani care a bifat campionate importante ale Europei: Franța, Germania, Israel, Spania, sau Olanda. Românul Uță este un tânăr de perspectivă, va împlini 22 de ani în luna decembrie și se încadrează în regula U23 pe care echipele din Liga Națională de Baschet Masculin sunt obligate să o respecte. Rareș Uță este pivot, și-a făcut junioratul în Spania.

Postaţi un comentariu