Decizie controversată

Foto: Dan Bodea

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal s-au sucit iar și au anunțat că CFR Cluj va fi depunctată, cu -6 puncte, abia la finalul sezonului regulat al actualei ediții de campionat. Gruparea feroviară a început și acest sezon pe minus, din cauza datoriilor financiare istorice acumulate, dar evoluțiile echipei lui Vasile Miriuță sunt dătătoare de speranțe pentru clubul clujean.

După 14 etape, adică turul de campionat și prima etapă a returului, sezonului regulat, vișiniii au acumulat, cu tot cu deficitul de -6 puncte, 20 de puncte și se situa pe poziția a patra, după victoria cu 2-1 de la Chiajna. Dacă CFR-ului i s-ar da înapoi cele 6 puncte, trupa lui Miriuță ar urca până pe locul 3 în clasament (26 de puncte) la doar un punct în urma liderului Steaua, care însă, are un meci mai puțin disputat și a celor de la CSU Craiova.

LPF a anunțat că ardelenilor li se vor retrage cele 6 puncte abia la finalul sezonului regulat și doar după ce punctele acumulate în această fază a campionatului se vor fi înjumătățit, conform regulamentului de desfășurare a competiției. Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, susține că această măsură este neregulamentară și a anunţat că decizia de depunctare este executorie, prin urmare trebuie aplicată înainte de startul campionatului.

Mai mult, oficialul clujenilor amenință forul de la București cu un nou proces la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Laussane. ”M-am minunat după ce am auzit ce au spus reprezentanţii Ligii. Am dat telefoane, m-am interesat, cred că acele declaraţii au fost date în pripă. Eu am aflat că nu va fi aşa, dar nu pot să certific asta 100%. Există precedentul campionatului trecut, totuşi, când s-a început cu depunctarea.

Am vorbit cu un oficial important din fotbal şi m-a asigurat că nu se aplică în play-off sau play-out. În plus, decizia de depunctare e executorie, astfel că trebuie aplicată dinainte de startul campionatului. Ar fi o regulă incorectă, e nedrept să joci atâtea etape fără să ştii ce se întâmplă. Vom merge la TAS dacă depunctarea va fi introdusă după sezonul regulat”, a spus Mureşan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu