Daniel Ghiță a revenit în ring și l-a spulberat pe Dzevad Poturak

Un minut și 30 de secunde a durat lupta dintre Daniel Ghiță și bosniacul Dzevad Poturak, din cadrul galei Colosseum Tournament găzduită, luni seara, de Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Cel mai mare luptător de kick-boxing al României nu i-a dat nicio șansă adversarului său. O serie de lovituri joase de picior l-au destabilizat pe Poturak, bosniacul abandonând luptă încă la jumătatea primei reprize.

”Mi-am dorit din toată inima să lupt aici la Cluj, alături de transilvăneni. Clujul a scris istorie. Avram Iancu e un erou care pe mine m-a inspirat”, a declarat Daniel Ghiță la sfârșitul galei de la Cluj-Napoca.

Fost ofițer SPP, ajuns acum la 37 de ani, Daniel Ghiță a revenit în ring după o pauză de patru ani. Ultima sa confruntare datează tocmai din 2014, când a pierdut în fața legendarului Rico Verhoeven, în gala Glory 17, de la Los Angeles. Ghiță a intrat în lumea artelor marțiale în circuitul Local Kombat. A luptat în piramida de la Tokyo și a fost vicecampion mondial Glory.

A debutat în Campionatul Mondial de Muay Thai în 1999 în Bangkok, Thailanda. A fost campion european de Muay Thai în 2000 și a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Muay Thai în Thailanda, un an mai târziu (în 2001). În 2003, a înregistrat cel mai rapid KO din istoria stilului Muay Thai la Campionatul Mondial din Thailanda, după doar 30 de secunde de luptă.

La data de 11 august 2009, Daniel Ghiţă a mai doborât un record. A realizat cea mai rapidă serie de victorii într-un turneu de K-1. A doborât trei adversari în 5 minute şi 15 secunde. Vechiul record îi aparținea lui Peter Aerts (6 minute şi 43 de secunde). Între cei mai mari luptători care s-au înclinat în fața lui Daniel Ghiță se numără Errol Zimmerman, Gökhan Saki și Semmy Schilt. Cel mai important titlu al carierei este centura de campion mondial în gala ”It’s Showtime”. Pe 28 ianuarie 2012, la Leeuwarden, românul l-a învins încă din prima repriză pe Hesdy Gerges și s-a încununat campion mondial la categoria grea.

În circuitul profesionist de kick-boxing Daniel Ghiță a disputat 62 de partide. Are 51 de victorii, dintre care 40 prin KO și 11 înfrângeri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu