Dan Petrescu se pregătea de Liga Campionilor… dar s-a răzgândit

Foto: Dan Bodea

Ceea ce știa și aștepta toată lumea s-a întâmplat. Dan Petrescu și-a reziliat contractul cu CFR. Decizia nu este una deloc surprinzătoare, cunoscut fiind apetitul lui Dan Petrescu pentru bani. De altfel, tehnicianul de 50 de ani s-a adaptat perfect în Gruia, acolo unde orice ”confirmare” este egală cu iminenta despărțire de cel confirmat.

Dan Petrescu a anunțat în repetate rânduri că nu va pleca de la CFR decât dacă va fi demis și că pregătește campania de achiziții pentru viitoarea participare în Liga Campionilor. Oricum, în România el nu ar mai fi avut niciun viitor după ce și-a jignit partenerii de întrecere, a scuipat și și-a înjurat proprii jucători.

Guizhou Hengfeng este noua destinație a ”Bursucului”, gruparea din China urmând să-i plătească lui Petrescu un salariu anual de aproximativ 800.000 de euro, plus clauza de reziliere a angajamentului cu CFR, cifrată la 400.000 de euro. După ce l-au blocat la Cluj și i-au interzis să preia banca tehnică a echipei naționale, șefii din Gruia l-au ”convins” pe Dan Petrescu să transfere și un jucător în China, pentru a-și mai recupera din investiția în, de acum, fostul antrenor.

CFR a evitat falimentul!
Cu CFR, Dan Petrescu a cucerit al doilea titlu de campion din carieră, după cel cu Unirea Urziceni. Antrenorul mai are în palmares o Supercupă a României și o Cupă a Chinei. În afară de cazul Urziceni, de fiecare dată când a cucerit un trofeu, Dan Petrescu a ales să fugă la scurt timp după festivitatea de premiere. În plus, toate echipele din România cu care Dan Petrescu a câștigat campionatul sau Supercupa au dispărut din fotbal (Unirea Urziceni și ASA Târgu Mureș au dat faliment).

Dan Petrescu a sosit la Cluj în vara anului trecut și a condus echipa în 37 de meciuri. CFR-iștii au câștigat în tot acest timp 23 de partide, au pierdut patru și au obținut zece rezultate de egalitate. Înlocuitorul lui Dan Petrescu ar putea fi Edward Iordănescu, liber de contract după despărțirea de Astra Giurgiu. Pe listă s-ar mai afla şi Marius Șumudică, cel care a anunțat că, până la finalul acestei săptămâni, va face public numele echipei cu care s-a înțeles.

Distribuie:

Postaţi un comentariu