Cupa Mondială / Inovaţii marca FIFA

Odată cu introducerea spary-ului care delimitează distanţa la care va fi aşezat zidul, la loviturile libere ar trebui să ducă la fluidizarea jocului de fotbal

Spray-ul ale cărui urme dispar după câteva secunde folosit în America de Sud pentru a marca locul la care trebuie să stea zidul format de jucători la loviturile libere va fi folosit de arbitri la Cupa Mondială a cluburilor de anul acesta, a anunţat Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA).

Forul mondial al fotbalului arată într-un comunicat de presă că spray-ul a fost testat la Cupele Mondiale Under-20 şi Under-17 de anul acesta, iar arbitrii au fost încântaţi de eficienţa lui. Astfel, arbitrii vor fixa zidul de jucători la distanţa regulamentară de 9, 15 metri faţă de minge cu spray-ul respectiv, dar semnul dispare în mai puţin de un minut.

Spray-ul a fost utilizat în Brazilia, unde a fost folosit în premieră, şi Argentina, marca fiind înregistrată de compania argentiniană 9.15 Fair Play Limit. “O mare majoritate de oficiali consideră că spray-ul este un instrument folositor”, a declarat elveţianul Massimo Busacca, şeful arbitrilor în cadrul FIFA.

“Are un efect preventiv: distanţa a fost mereu respectată şi niciun cartonaş galben nu a fost acordat pentru nerespectarea indicaţiilor la cele două turnee de până acum. După Cupa Mondială a cluburilor din Maroc vor face noi evaluări. Vom analiza rezultatele şi vom decide dacă spray-ul va fi folosit la competiţiile viitoare ale FIFA”, a mai spus Busacca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu