Cupa Davis| România, răpusă de super-puterea Spania. A. Pavel: „Pe viitor, sper să am de unde alege”

Foto: Dan Bodea

Spania a învins România cu scorul general de 4-1 în cadrului unui meci ce a contat pentru Grupa I Euro Africană din Cupa Davis, după ce în ultima partidă Pablo Carenno Busta a câștigat și ultimul meci, împotriva lui Adrian Ungur cu scorul de 6-3, 7-6 (7/5), căpitanul nejucător al României explicând că sper ca pe viitor mai mulți junior să treacă la profesioniști și să aibă evoluții bune, astfel încât să aibă la rândul său de unde allege atunci când alcătuiește lotul pentru meciurile din Cupa Davis.

La ultima conferință de presă din cadrul disputei România-Spania ce a contat pentru Grupa I euro-africană din Cupa Davis, Andrei Pavel a explicat că este mulțumit de cum au jucat tenismenii români, în contextul în care adversarul a fost Spania, de cinci ori câștigătoare a Cupei Davis, ultima data în 2011.

„Nu pot fi mulțumit că am pierdut, dar sunt mulțumit de băieți. Au fost două meciuri de cinci seturi. Ne-am bătut cu ei de la egal la egal și am câștigat cu o echipă câștigătoare la Roland Garros. Sunt fericit și mulțumit de echipa de jucători și de staff-ul cu care am lucrat. A fost și fiul meu aici și a fost foarte bine acceptat. Publicul a fost extraordinar. Meciul a fost o reușită, dar gustul amar este că am pierdut acasă. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ pentru că am jucat cu Spania. Meciurile au fost disputant. Toți au dat ce au putut. Când vrei mai mult, uneori nu îți iese. Adi a încercat în prima zi, dar Bautista este numărul 15 ATP. A ieșit așa”, spus Adrian Pavel.

Acesta a mai spus că spera la un viitor în care va face lotul având un număr mai mare de jucători dintre care să aleagă și a explicat că situația actuală este cauztă în principal de faptul că juniorii nu reușesc să treacă la profesioniști din diverse motive, de cele mai multe ori financiare.

„Tenisul în general, în România, este foarte bine văzut, dar la tenisul masculin nu vin junior, din păcate. Avem nume bune totuși la feminin. E greu să treci la profesioniști și îi înțeleg pe juniori, dar în calitate de căpitan sper ca pe viitor să am de unde alege pentru că acum nu prea am. Marius, Adi, Florin, Horea vin fără probleme și încearcă să ajute. La masculin nu reușesc juniorii să treacă mai departe la profesioniști așa cum se întâmpla la feminin. Eu încerc să fac cea mai bună echipă din ce am.  Noi tot timpul aducem juniori care vin aproape de echipă și se antrenează cu noi. Putem spune că nu au bani sau sponsori, dar la urma urmei nici Serbia nu a avut un sistem și tot au jucători foarte buni de talie mondială. Am spus tot timpul că e o mare pierdere că nu mai avem turneu ATP în România”, este de părere Adrian Pavel.

Adrian Ungur, cel care a pierdut ambele meciuri disputate în acest weekend, a explicat că în viitor spear să revină în prima sută mondială și că o victorie în ultimul meci din întâlnirea România-Spania l-ar fi ajutat.

„Mi-am dorit să câștig acest meci, chiar dacă nu a fost miză. Măcar au fost schimburi de mingi frumoase. Eu continui să joc pentru că vreau să revin în prima sută. A crescut mult media de vârstă, iar acum, la 30 de ani, nu mai ești considerat bătrân cum era acum ceva timp. Mă încurajează acest lucru și vreau să merg mai departe,   pentru că dacă ar fi să vreau să rămân în primii 200 mai bine stau acasă cu familia”, a explicat Adrian Ungur.

Tot duminică, Florin Mergea, care de obicei evoluează în proba de dublu şi care l-a înlocuit pe Marius Copil, a fost învins de Roberto Bautista Agut, locul 15 ATP, scor 6-4, 6-3, 6-2.

Florin Mergea l-a înlocuit pe Marius Copil, deoarece acesta a acuzat dureri abdominale.

Sâmbătă, Florin Mergea şi Horia Tecău s-au impus, sâmbătă, la dublu,  scor 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3, în faţa cuplului Marc Lopez/Feliciano Lopez.

Vineri, Adrian Ungur, locul 185 ATP, a fost învins, cu scorul de 6-3, 6-2, 6-1, de Roberto Bautista Agut, locul 15 ATP, iar Marius Copil, locul 163 ATP, a fost depăşit, cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 6-4, 3-6, 6-3, de Feliciano Lopez, locul 20 ATP.

Spania va merge în septembrie la barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce România va evolua în continuare în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Distribuie:

Postaţi un comentariu