Cupa Davis| „Jucătorul unviersal” Florin Mergea a pierdut duelul cu Bautista

Foto: Dan Bodea

Jucătorul Florin Mergea a fost învins de Roberto Bautista-Agut, locul 15 ATP, scor 6-4, 6-3, 6-2 în meciul patru al întâlnirii România-Spania din cadrul Cupei Davis Grupa I euro-africană, astfel că România pierde cu 3-1 și va rămâne în această grupă, în timp ce Spania merge la barajul pentru calificarea în grupa Mondială. Mergea a explicat că pentru el un meci de simplu a fost cu atât mai greu cu cât nu mai jucase la simplu în ultimii doi ani.
Mergea a început bine setul și a reușit un break în primul set, la 2-2. Cu toate aceastea, spaniolul a făcut rebreak și a câștigat setul inagurual. Jocul bun defensive al lui Bautista l-a pus în mare dificultate pe roman, care a cedat în cele din urmă în trei seturi, iar scorul la general a devenit 3-1 pentru spanioli.
Florin Mergea a jucat la simplu, înlocuindu-l pe Marius Copil, accidentat, pentru român fiind primul meci la simplu după ce în circuitul ATP mai jucase în august 2014 la Winston-Salem (SUA). Mergea a explicat la conferința de presă de după meci că i-a fost greu să se adapteze rigorilor tenisului la simplu și că își dorea să mai joace un astfel de meci, însă regulile ATP îi mai permit să facă acest lucru doar dacă primește wild-card-uri.
„Am jucat pentru că nu am avut de ales. Ne-am dorit ca Marius să fie apt, dar din păcate s-a accidentat, iar decizia evidentă era să joc eu sau Horia. Mi-am dorit de mult timp să mai joc la simplu , dar s-a întâmplat să fie acum în meciul acesta cu numărul 15 ATP. Am încercat să scurtez punctele. Cred că i-am făcut față bine, a trebuit să joc altfel. Eu de trei sau patru ani nu am mai dat un retur de pe rever, de exemplu. Am ieșit cu fruntea sus, totuși”, a spus Florin Mergea.
Mergea a explicat în cadrul conferinței că este îngrijorat pentru următoarele generații de tenismani, în contextul în care lipsesc investițiile în tenis.
„Cred că am demonstrat că și cu un asemenea adversar, cu care poate nu ar fi trebuit să stăm în teren, da am reușit să ne batem cu ei. Marius a jucat foarte bine în primul meci, la dublu am reușit să batem campionii Roland Garros. Mi-am îmbunătățit relația cu Horia și avem acum încredere unul în celălalt. Sunt curios să văd ce se ntâmplă după generația noastră. Ce am făcut până acum e munca noatră, iar performanțele noastre de la Turneul Campionilor și performanețele lui Horia de la Wimbledon ar fi putut să nu existe dacă nu era pentru noi. Până acum statul roman nu a făcut nimic pentru tenis, suntem rezultatul muncii noastre și în următorii 10 ani nu vine nimic din spate. Merităm mai mult respect pentru că jucăm pentru culorile României”, a mai spus Florin Mergea.
Acesta a declarat că pentru el și Horia Tecău urmează un turneu la Washington, în SUA, pentru pregătirea competiției de la Olimpiada de vară de la Rio de Janeiro, unde Mergea spear să joace inclusive în concursul de dublu-mixt.
„Mai sunt câteva săptămâni până la Rio. Sper să fim sănătoși, pentru că a fost un program încărcat anul acesta. Încerc să joc și dublu-mixt acolo, dar contează clasamentul. Sunt șanse mici totuși, pentru că acolo nu mai este Simona și clasamentul contează foarte mult”, a explicat Mergea.
Roberto Bautista-Agut a declarat la conferința de presă de după meci că a fost surprins de schimbarea lui Marius Copil, care se accidentase, cu Florin Mergea, un tenisman care nu joacă în circuitul de simplu.

IMG_7618
„Eu eram pregătit să joc cu Copil și așa am pregătit meciul. Am fost surprins, dar este mai bine că am jucat cu un jucător care nu este în circuitul ATP. Cred că primul punct al acestei întâlniri a fost unul dificil. Meciul de dublu a fost și el foarte dificil pentru că suprafața este dificilă și rapidă. Ne-am pregătit și ne-am antrenat foarte bine pentru a putea câștiga.
Acesta a explicat că victoria Spaniei se datorează inclusiv faptului că ibericii au mai mulți jucători de mare valoare cu care pot forma mai multe loturi competitive pentru Cupa Davis.
„Cred că Spania este una dintre cele mai mari puteri din tenisul mondial. Avem câțiva dintre cei mai buni tenismani din lume și putem concepe mai multe echipe cu care să jucăm. Cred că aici s-a făcut diferența în favoarea noastră. Suntem acum departe de a câștiga încă o Cupa Davis. În septembrie ne vom afla următorii adversari și sper să revenim în Grupa Mondială”, a mai spus spaniolul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu