Cu „tupeu”, cu bune și rele, vișiniii domină topurile Ligii 1

Foto: Dan Bodea

CFR traversează o perioadă cu adevărat memorabilă. A cucerit al doilea titlu consecutiv, și al cincilea în întreaga istorie, și tot gruparea feroviară dă golgheterul țării pentru al doilea an consecutiv, George Țucudean, care și-a trecut în cont 18 goluri, cu o etapă înaintea finalului oficial al sezonului, și nu mai poate fi depășit în acest top în condițiile în care Harlem Gnohere (principalul urmăritor) s-a accidentat și nu va evolua în meciul direct dintre FCSB și CFR.

Cu doar 19 goluri încasate trupa lui Dan Petrescu are cea mai bună defensivă din întrecerea internă și al doilea atac, cu 54 de goluri marcate, fiind depășită doar de FCSB care are 66 de goluri marcate. O altă calitate a jucătorilor echipei din Gruia a fost aceea de a se adapta la cerințele celor patru antrenori care s-au perindat pe banca tehnică.

Doar debutul sezonului 2018/2019 a fost ceva mai dificil, antrenorul Edward Iordănescu fiind dat afară înainte să fi apucat să-și vadă filosofia de joc aplicată în teren de către jucători. Conceicao a fost al doilea tehnician și a dus-o pe CFR până pe prima poziție a clasamentului, dar locul 1 nu a fost un argument suficient de solid în fața conducerii administrative care a ținut morțiș ca Dan Petrescu să revină în Gruia, chiar dacă a retrogradat în liga secundă din China.

Până să-i accepte pretențiile financiare faraonice, șefii clubului au mers pe mâna lui Alin Minteuan, care nu a făcut altceva decât să-i netezească lui Petrescu drumul spre un nou titlu de campion. „Super Dan” și-a negociat la sânge revenirea la CFR, garantând al doilea trofeu consecutiv de campioană și i-a ieșit. Imediat după victoria cu Universitatea Craiova (scor 1-0, în etapa a 9-a a fazei play-off), care a adus matematic al cincilea titlu în vitrina CFR-ului, Dan Petrescu și-a asumat câștigarea campionatului.

„Să câștigi campionatul de două ori la rând nu e ușor. Acești băieți extraordinari merită felicitări. Mă bucur că am luat această decizie, să mă întorc, pentru că nu eram sigur de ea. E prima oară când o echipă care ia campionatul a avut patru antrenori. Edi Iordănescu a condus două meciuri, Conceicao mare parte din campionat, Alin Minteuan a avut și el vreo 5 meciuri. Dar eu am fost un fel de atacant care a trebuit să finalizeze ce au făcut ei. Munca cea mai grea am făcut-o eu”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă de după meciul cu Universitatea Craiova.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Votantul says:

    Ma Podina,meritul este mai mult a celorlalti antrenori !Dupa mine Petrescu e un zabalos,zavardos si un profitor ordinar!!De bun a fost dat afara ?

Postaţi un comentariu