Cu doi oameni în plus CFR a fost dominată de Rennes. Dan Petrescu: „Numai norocul a făcut să câștigăm”

Foto: Dan Bodea

CFR a obținut a doua victorie în grupe E a Ligii Europa, 1-0 la Rennes și, cu 6 puncte acumulate, este a doua în clasament, cu șanse reale de calificare în fazele eliminatorii ale competiției continentale intercluburi.

Meciul de pe Roazhon Park a început în nota de dominare a gazdelor, dar echilibrul s-a rupt încă din minutul 6 când portarul Mendy l-a faultat la câțiva centimetri de limita careului mare pe Traore, în situație de ultim apărător și a fost eliminat. Între buturi a intrat un adolescent de numai 16 ani, Bonnet, care s-a plasat greșit și i-a permis lui Deac să înscrie (min. 9) unicul gol al întâlnirii.

Francezii au încercat să pună stăpânire pe joc, dar ocaziile mari le-au irosit feroviarii. În minutul 22 Djokovic a reluat din foarfece, din careul de 6 metri, pe lângă poartă. Două minute mai târziu Deac, din 5 metri, nu a reușit să cadreze o lovitură de cap. După încă două minute Boli face fault în careu și arbitrul dictează penalti pentru Rennes.
Căpitanul Niang a executat lamentabil, pe lângă. Djokovic (min. 32) prinde un șut frumos din suprafața de pedeapsă, dar Bonnet scoate de sub transversală. Boli și Djokovic mai irosesc două ocazii uriașe și după prima repriză CFR părea stăpână pe situație.

Nici nu a început bine actul secund și francezii au rămas în 9, după un fault al lui Camavinga asupra lui Omrani, la 18 metri de poartă. Deac nu a mai bătut la fel de bine lovitura liberă și Rennes s-a așezat confortabil în jumătatea feroviarilor. Dacă nu ar fi fost un meci oficial telespectatorii ar fi fost tentați să creadă că e un joc școală cu Rennes sufocându-și adversarul.

În minutul 81 și Susic a fost eliminat, dar gazdele au ratat din toate pozițiile și CFR s-a impus la limită, obținând succesul ce o poate duce în primăvara europeană. În celălalt meci al grupei Celtic a învins pe Lazio și, cu 7 puncte, este lidera grupei, urmată de CFR (6p), Lazio (3 și Rennes (1).

„Da, a fost un meci mai slab. Dar sunt 3 puncte mari. Ne-am atins obiectivul. Era mai bine dacă jucam frumos și pierdeam? Nu suntem mulțumiți de repriza secundă, nu știu de ce nu ne-am revenit, pentru că avem experiență. Rămânem cu această victorie pe terenul lui Rennes”, a declarat directorul sportiv Bogdan Mara.

Mult mai categoric a fost tehnicianul Dan Petrescu: „Dacă jucăm așa în următoarele trei meciuri, facem zero puncte, facem zero goluri și luăm 10 goluri. Nu avem nicio șansă dacă jucăm mai ales cum am jucat în repriza a doua. Numai norocul a făcut să câștigăm”, a spus Petrescu, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Distribuie:

Postaţi un comentariu