BASCHET/ CSM Oradea, meci de pregătire împotriva campioanei Ungariei

CSM Oradea, în fața celui mai important sezon din istoria clubului/ Foto: Dan Bodea

Suflarea baschetbalistică din Oradea se pregătește de cel mai interesant sezon din istoria clubului CSM. După cucerirea medaliei de bronz în ediția trecută de campionat, bihorenii se pregătesc de o altă premieră, participarea în FIBA EuroChallenge. Din această cauză, elevii lui Cristian Achim vor avea o perioadă de pregătire dificilă, cu meciuri tari, printre care, un amical cu deținătoarea cupei și a campionatului în Ungaria, Albacomp Szekesfehervar.

Roș-albaștrii se vor reuni pe data de 2 august, iar din 6 până în 17 august vor pleca la Debrecen pentru un stagiu centralizat de pregătire. Antrenamentele vor cotinua la Oradea, cu două ședințe pe zi. Primul meci de pregătire va fi în compania “urșilor” de la Timba Timișoara, data disputării partidei urmând să fie anunțată în următoarele zile.

Primul turneu de pregătire al bihorenilor se va disputa în perioada 28-30 august, la Sibiu, în cadrul memorialului “Elemer Tordai”, unde vor întâlni alte trei formații din Liga Națională de Baschet. Apoi, din 5 până în 7 septembrie, la Oradea, va avea loc “Memorialul Antonio Alexe”, unde, pe lângă gazde vor evolua BC Mureș, Albacomp Szekesfehervar și NYKK Nyiregyhaza, ultimele două din Ungaria. Orădenii le vor întoarce vizita celor de la Nyiregyhaza, în perioada 12-14 septembrie, fiind ultimul turneu de pregătire înaintea startului sezonului oficial. Szolnok Olaj KK din Ungaria și ACLB Spisska din Slovacia sunt celelalte două formații care vor evolua în cadrul turneului din Ungaria.

CSM Oradea va juca primul meci oficial din sezonul 2013-2014 pe data de 21 septembrie, în cadrul Cupei României, adversarii fiind nou-promovații de la Concordia Chiajna. Manșa tur se va disputa la Oradea, iar returul pe 25 septembrie. Bihorenii vor debuta în LNBM contra celor de la Steaua București, pe 28 septembrie. Prima partidă în cupele europene din istoria clubului bihorean se va juca la Paks, în compania celor de la Atomeromu, pe data de 5 noiembrie.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu