CFR Cluj / Le-a sunat ceasul!

Altădată un cuplu de fundaşi centrali indestructibil, Piccolo şi Cadu sunt tot mai aproape de o despărţire de CFR Cluj / foto: Dan Bodea

Mult anunţatul schimb de generaţii la CFR Cluj ar putea să se realizeze în pauza competiţională din această iarnă, iar defensiva este primul compartiment vizat de sefii grupării din Gruia. Cele 16 goluri încasate în primele 13 etape, dar mai ales evoluţiile tot mai des nesigure, sunt argumentele oficialilor pentru a renunţa la o generaţie de fundaşi centrali a cărei medie de vârstă sare de 30 de ani.

Cadu nu mai dă siguranţă
Iminentul „divorţ” dintre CFR şi cei trei fundaşi centrali, Cadu, Rada şi Piccolo, plus fotbaliştii de bandă Maftei şi Velayos a fost anunţată şi de preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, dar şi de Felice Piccolo, în cazul său. Evoluţiile mai puţin satisfăcătoare ale italianului în vârstă de 30 de ani sunt puse pe seama faptului că jucătorul se simte singur la Cluj şi a solicitat conducerii grupării feroviare să fie lăsat să se întoarcă în Italia, la familia lui.

Cea mai mare dezamăgire a acestui sezon este însă, chiar căpitanul Ricardo Cadu (31 de ani). Cel mai vechi „stranier” din lotul antrenat de Petre Grigoraş nu mai dă siguranţă liniei defensive. Foarte multe dintre cele 16 goluri încasate de CFR în acest campionat fiind primite în urma unor gafe ale fotbalistului care altă dată cocheta cu ideea de a juca pentru echipa naţională de fotbal a României.

Cadu joacă deja de 7 ani la CFR şi are peste 200 de meciuri oficiale şi în jur de 30 de goluri. Până nu demult niciun antrenor nu avea voie să înceapă echipa fără fundaşul portughez acum însă, lucrurile sunt privite dintr-o altă perspectivă de şefii CFR-ului.

„Trebuie să ne gândim şi chiar ne dorim să formăm o echipă de jucători mai tineri. Mulţi dintre cei care au obţinut trofee la CFR se gândesc să plece la alte formaţii, iar alţii au ajuns la o vârstă când se pot gândi chiar şi la retragere”, a declarat Mureşan la emisiunea “Divizia Locală” de la Digi 24 Cluj, referindu-se la fundaşii echipei trecuţi de 30 de ani.

Maftei, mai mult accidentat, Rada oscilant
Vasile Maftei este încă un transfer ratat la CFR. Fostul căpitan al Rapidului şi al Unirii Urziceni a fost achiziţionat în 2010 şi părea soluţia ideeală pentru apărarea feroviară, maftei putând să evolueze pe orice post din defensivă. Au urmat însă, o serie de accidentări care l-au ţinut departe de terenul de joc, iar fotbalistul nu a mai revenit niciodată la forma care l-a consacrat.

La fel ca şi în cazul lui Maftei, Ionuţ Rada este un jucător polivalent, care se pliează în mod normal pe aproape orice post în apărare. Fotbalist masiv, cu un şut năpraznic, Rada a fost folosit mai degrabă alternativ cu Felice Piccolo, sau în locul lui Cadu, atunci când portughezul era accidentat sau suspendat. Şi tot la fel ca şi în cazul lui Maftei, Ionuţ Rada este fost internaţional al României.

Statisticile sunte nemiloase cu cei doi fotbalişti, care au prins împreună, în jur de 80 de meciuri în cele trei sezoane şi jumătate de când evoluează la CFR. În returul sezonulu 2011-2012 apărătorul oltean a fost împrumutat la Karlsruer, în Liga a II-a din Germania. Un alt fotbalist care a “intrat în gura” oficialilor din Gruia este Javier Velayos, fotbalist crescut de Real Madrid, dar care în tricoul vişiniu a avut prestaţii modeste, iar în această iarnă ar putea părăsi şi el gruparea ardeleană.

“Încă nu e timpul pierdut pentru niciunul dintre jucătorii mei să demonstreze că merită să rămână la echipă. Cine va convinge va fi în lot în continuare, cine nu va pleca”, a spus antrenorul Petre Grigoraş.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu