CFR, cea mai slabă repriză din ultimii ani. Viitorul a egalat în clasament liderul Ligii 1

Foto: Dan Bodea

Cel mai așteptat meci al etapei a XII-a din Liga 1, FC Viitorul – CFR, s-a terminat cu victoria categorică a dobrogenilor, scor 3-1. Lidera campionatului, CFR, a făcut cea mai slabă primă repriză de când este pregătită de Dan Petrescu. Vreme de 45 de minute feroviarii au fost doar jaloane pentru fotbaliștii Viitorului.

Iancu a încercat să înscrie direct din corner (min. 12), dar nu l-a surprins pe Arlauskis, iar în continuarea fazei Vinicius a scos de pe linia porții mingea reluată de Artean. Același Iancu a mai încercat odată să-l surprindă pe portarul CFR-ului, dar șutul a fost respins în corner de Hoban.

În minutul 27 a căzut și primul gol. Rivaldinho a centrat din flancul drept și Peteleu, fără vreun adversar în preajmă, a trimis „cu sânge rece” în proprie poartă, cu o execuție sub bară care nu i-a dat nicio șansă lui Arlauskis. Nouă minute mai târziu Cosmin Matei s-a înscris în lupta pentru „golul anului” cu o execuție de la 30 de metri, direct în vinclul porții feroviarilor.

În finalul primei reprize și De Nooijer a trecut pe lângă gol. A pătruns în careul advers și a șutat la colțul lung, dar mingea a trecut agonizant pe lângă bara din stânga lui Arlauskis. Repriza a fost mult mai echilibrată, iar vișiniii parcă și-au amintit că mai au la dispoziție 45 de minte la dispoziție pentru a schimba impresia lăsată în primul mitan.

În minutul 47 Traore trimite bine cu capul de la marginea careului de 6 metri, dar Căbuz are o intervenție superbă și respinge. Zece minute mai târziu Rivaldinho a dus scorul la 3-0 pentru Viitorul și campioana Ligii 1 era îngenuncheată definitiv. În minutul 66 portarul gazdelor a avut două intervenții senzaționale. Mai întâi la reluarea din 6 metri a lui Costache, pentru ca ulterior să plonjeze salvator la șutul lui Bordeianu de la marginea careului.

În minutul 74, după o intervenție a lui Căbuz, centralul George Găman a avut nevoie de câteva zeci de secunde până să arate punctul cu var. Culio a tras simplu, pe mijlocul porții și a redus din handicap. Ultima mare ocazie s-a consumat în minutul 87 când Traore, nemarcat de vreun adversar, a trimis slab cu capul, din 6 metri, peste poarta gazdelor.

Meciul cap de afiș al etapei a XII-a s-a terminat cu victoria categorică a Viitorului care, cu 24 de puncte acumulate, a egalat CFR-ul în fruntea clasamentului, cele două oponente fiind despărțite doar de golaveraj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu