CFR a făcut instrucţie cu Steaua

Autor a două goluri în meciul cu Steaua, Cristian Bud a ajuns la cota 6, în clasamentul golgheterilor din Liga 1 / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a obţinut un succes istoric, mjoi seara, pe Arena Naţională, scor 2-1 cu Steaua. Fotbaliştii lui Vasile Miriuţă contabilizează astfel, al şaptelea meci la rând fără înfrângere, în Liga 1. La Bucureşti, clujeni au avut prima ocazie a meciului încă din minutul 2. Bud a trimis un balon spre Nascimento dar lovitura acestuia de cap nu a prins cadrul porții. Câteva zeci de secunde mai târziu Enache trage n bară, iar Golubovic nu-l poate învinge pe Mincă cu un şut din suprafaţa de pedeapsă. Ca să lămurească din start cine este cel mai în formă atacant din ultima perioadă, Cristian Bud a deschis scorul în minutul 12 cu o execuţie simplă, din interiorul careului mic.

Ardelenii putea profita de momentele de uluire ale Stelei, dar Rus şi Nascimento nu au găsit cele mai bune soluţi pentru a-l învinge pe Niţă. Minutul 20 a adus şi egalarea pentru Steaua. Florin Tănase a marcat un gol frumos din apropierea porţii lui Mincă. Până la pauză Enache şi Adi Popa au mai apărut periculos în careul clujenilor, dar după 45 de minute de joc tabela indica 1-1. Şi în cea de a doua parte a meciului tot CFR-ul a avut prima ocazie. Sousa a scăpat singur spre poarta Stelei însă nu a avut maturitatea necesară pentru a finaliza.

În minutul 53 Steaua a cerut lovitură de la 11 metri la un contact între Tiago Lopes și Florin Tănase. După alte 5 minue de joc Adi Popa a executat foarte bine o lovitură liberă, însă mingea a trecut pe lângă poarta lui Mincă. Bud a euşit dubla în minutul 63, marcând astfel, al cincelea gol în ultimele două meciuri. Golgheterul CFR-ului a fost schimbat câteva minute mai târziu, iar ardelenii au rămas în 10 după eliminarea lui Tiago Lopes, pentru al doilea cartonaș galben. Nici în superoritate numerică Steaua nu a reuşit să creeze panică în careul lui Mincă.

Abia în minutul 89 Enache a avut o execuţie interesantă, dar lovitura lui de cap a fost scoasă de pe linia porţi de Nascimento. În minutele adiţionale ale jocului roş-albaştri au cerut din nou lovitură de la 11 metri după un contact între Nouvier şi acelaşi Enache. Centralul nu a dictat nimic, iar jocl s-a terminat cu victoria CFR-ului, care administerează Stelei, prima înfrângere în noul campionat. După succesul din capitală CFR Cluj a acumulat 10 puncte şi se situează pe poziţia a 10-a a clasamentului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu