CFR a câștigat la Târgu Mureș cu o jumătate de șut

Foto: Dan Bodea

CFR a câștigat la limită, scor 1-0, meciul cu nou-promovata FC Hermannstadt, din cadrul etapei a 9-a a Ligii 1. La capătul unei evoluții submediocre, vișiniii au câștigat grație golului marcat de Țucudean, la singura oportunitate a campionilor, după un șut ratat, dar care a trecut norocos pe sub portarul Căbuz.

Prima situație favorabilă de poartă a apărut abia în minutul 21 când veteranul celor de la Hermannstadt, Răzvan Dâlbea a realuat cu latul, din mijlocul careului CFR-ist, după o prelungire cu capul, pe spate, a lui Tătar, dar mingea a trecut peste transversala lui Arlauskis. În minutul 29 Manea și-a asumat executarea unei lovituri libere din poziție ideală, dar șutul fundașului de națională a fost lamentabil. În mai puțin de 60 de secunde fotbaliștii lui Alexandru Pelici au ratat de două ori.

Mai întâi Nkololo a primit o pasă de la Tătar (min. 34), lateral stânga, a pivotat și a șutat spre poarta lui Arlauskis, dar mingea a trecut peste. Tsoumu (min. 35) a încercat să marcheze cu călcâiul, din fața porții, după o fază în care și Mijuskovic a fost de două ori în situație favorabilă să șuteze la poartă. Cea mai mare ocazie a meciului s-a consumat în minutul 45+2. Tsoumu a reluat foarte bine, la colțul scurt, din interiorul careului mic, dar Arlauskis a intervenit incredibil și a respins cu piciorul și cu mâna, după care Camora a trimis balonul în corner.

În minutul 56 a ieșit în evidență centralul Marcel Bârsan. Arbitrul le-a ”anulat” gazdelor un gol ca și făcut. Tsoumou a scăpat singur spre poarta lui Arlauskis, dar Bârsan a decis târziu să întoarcă fază și să acorde o lovitură liberă pentru gazde, după un fault anterior, asupra lui Serediuc.

Unicul gol al întâlnirii s-a marcat în minutul 69 după o respingere slabă a lui Stoica. Djokovic a retrimis mingea cu capul în careul gazdelor, Țucudean s-a desprins lejer din marcaj a vrut să șuteze în forță, dar a ratat execuția. Mingea s-a dus pe sub portarul Căbuz și golgheterul CFR-ului a ajuns la 7 reușite în actualul campionat. Căpitanul gazdelor, Dâlbea a încercat să dea replica imediat, dar șutul lui în forță a trecut pe lângă. CFR a închis jocul ca pe vremea lui Dan Petrescu, a câștigat și a trecut cel puțin până duminică pe prima poziție a clasamentului Ligii 1, cu 16 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu