CFR a câștigat la FCSB și are 6 puncte avans

Foto: Dan Bodea

„Finala” Ligii 1 a fost tranșată de liderul CFR în favoarea ei, scor 2-0, și vișiniii iernează pe primul loc al clasamentului cu un avans de șase puncte în fața principalei urmăritoare, FCSB. Pe Arena Națională Deac a făcut liniște în minutul 28 cu o execuție împrumutată parcă de la Zlatan Ibrahimovic. Aflat cu spatele la poartă internaționalul român a reușit unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului, din săritură și din întoarcere. Plonjonul lui Bălgrădean a fost de efect, dar inutil și CFR conducea cu 1-0, după o primă repriză în care gazdele au trimis un singur șut pe poarta lui Arlauskis.

În repriza a doua Harlem Gnohere a început sarabanda ratărilor. În minutul 54 atacantul a fost găsit ideal cu o centrare în gura porții, dar a ratat întâlnirea cu mingea. Două minute mai târziu tot Gnohere a încercat de unul singur să-și creeze o oportunitate. A pătruns în careu și a tras puternic, însă Mureșan a deviat șutul francezului. Cei doi fotbaliști au fost protagoniștii unei noi ocazii în minutul 69. Gnohere a șutat puternic din interiorul careului, Arlauskis era învins, dar Mureșan a fost omul potrivit la locul potrivit, și a respins de pe linia porții.

FCSB a evoluat în inferioritate numerică după faultul lui Roman la Ioniță, în situație de ultim apărător. Djokovic a luat bara la țintă și scorul a rămas nemodificat. În minutul 80, Omrani putea închide tabela, dar Planic a avut o intervenție excelentă. Înfruntarea s-a animat pe final. Gnohere (min. 83) a mai ratat o ocazie, iar Bălgrădean a scos de sub bară o minge expediată de Omrani (86). Florin Tănase a avut egalarea în vârful bocancului în minutul 88.

A șutat din prima, însă Arlauskis a securizat tabela. În prelungiri, Nedelcul a comis fault în careu, la Păun, iar Ioniță a transformat fără emoții și CFR s-a impus, în deplasare, cu 2-0. Este a opta victorie consecutivă pentru CFR, în deplasare, iar tradiția spune că echipa care termină anul pe primul loc va câștiga campionatului. În clasament CFR are 46 de puncte, urmată de FCSB cu 40 și Universitatea Craiova cu 38 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu