Când viața îți ridică ”mingea la fileu” … ataci

Foto: Dan Bodea

Viața de sportiv nu înseamnă doar evoluții la lumina reflectoarelor, glorie și aprecierea fanilor. Există discipline sportive în care trebuie să muncești ca să te poți întreține. Dacă nu ești fotbalist, deci nu beneficiezi de contracte de mii de euro, te adaptezi la situație. Asta a făcut și voleibalistul echipei Universitatea Cluj, Adrian Pop. Se știe că din sportul la fileu nu se câștigă cine știe ce bani, dar dacă ai idei bune și inițiativă, poți îmbina sportul cu munca pe care ți-o programezi cum vrei. Când nu este la antrenamente, sau la acțiuni oficiale ale clubului (meciuri, cantonamente, turnee), Adrian lucrează ca și IT-ist la propriul office.

Voleibalist-antreprenor
Universitatea Cluj nu mai este de ani buni în primplanul competițiilor interne de volei masculin, dar acest lucru nu-i deranjează prea tare pe sportivii pregătiți de Răzvan Parpală. Ba mai mult, antrenorul se poate mândri cu un elev-antreprenor. Adrian Pop are două pasiuni: volei și IT. A venit la Cluj în urmă cu șase ani, tocmai pentru a se dedica acestei discipline sportive, dar și pentru a-și definitiva studiile în domeniul tehnic. În urmă cu doi ani i-a venit ideea de a se lansa în afaceri. Și-a deschis un mini-office, așa cum îi place lui să îl numească, și, împreună cu câțiva prieteni, tot voleibaliști, și-a lansat propria aplicație, Plan Me.

Pasionat de tot ceea ce ține de tehnologie: computere, codări, aplicații și softwares, Adrian a găsit calea de mijloc pentru a face și sport și bani. ”Având un program destul de încărcat cu antrenamentele, nu am putut să mă angajez la o firmă și am zis că încerc cu doi colegi să facem un office, un birou cu 4 desk-uri și 4 oameni, atât”, povestește Adrian. Când nu este pe terenul de volei, muncește la propriul birou sau merge în excursii la munte. De la design de site-uri, la găzduire și până la construire de aplicații, Adrian și colegii lui implicați în afacere, nu se dau în lături de la nicio provocare. Unul dintre cele mai mari proiecte a fost construirea site-ul propriului club, CS Universitatea Cluj.

Îți organizează nunta
Adrian și colegii lui s-au pus pe treabă și pentru că lucrurile au decurs bine, următoarea provocare pe listă a fost o aplicație a cărui concept ajută viitoarele mirese din România. Se numește Plan Me și funcționează, cum altfel, ca un planificator digital al nunții tale. Clienții nu sunt îndrumați doar în ceea ce privește pașii esențiali ce trebuie parcurși în pregătirea nunții, ci oferă suport și în organizarea invitațiilor, importarea acestora din contacte, aranjarea la mese și descărcarea în PDF a listei finale. Cu ajutorul acestei aplicații poți chiar să creezi invitații online care ulterior sunt trimise mai departe prietenilor.

”Această ideea a venit de la un prieten, de data asta mai vechi, care nu are treabă cu tehnologia. A zis să facem invitații de nuntă online și de acolo au venit alte 1000 de idei”, explică Adrian, cum a apărut Plan Me. Tentative de lansare a aplicației au existat încă din 2016, dar Adrian nu s-a grăbit să iasă pe piață. Astfel, aplicația a devenit disponibilă în primăvara lui 2017. De atunci, echipa a reușit să strângă sute de furnizori din domeniul foto-video, catering, dj, trupe live și aranjamente florale din patru orașe ale României: Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara și Oradea.

Tot ce trebuie să faci este să îți alegi orașul, data și domeniul pe care îl cauți, iar aplicația îți oferă o listă lungă de furnizori din care poți alege. Aplicația este una smart, deci se pot sincroniza toate informațiile din aplicație cu cele ale partenerului. În cele opt luni de când este disponibilă, aplicația a fost descărcată deja de peste 2.000 de utilizatori. Pentru viitor, Adrian Pop și echipa lui pregătesc alte noi funcționalități care să facă mai ușor procesul de organizare al unei nunți.

Distribuie:

Postaţi un comentariu