Cale liberă spre grupele Europa League. CFR a câștigat în Armenia, Legia a cedat la Varșovia

Foto: Dan Bodea

Manșa întâi din turul trei preliminar al UEFA Europa League, dintre campioana Armeniei , Alashkert și CFR s-a terminat cu victoria echipei clujene, scor 2-0 și trupa din Gruia are cale liberă spre grupele celei de a doua competiții continentale intercluburi a Europei. Disputa de la Erevan a fost una între două echipe diametral opuse. Vișiniii, net superiori tehnic, au dominat partida, în vreme ce Alashkert a încercat să compenseze prin voință și disciplină. A fost prea puțin pentru echipa care domină întrecerea din Armenia de trei ani încoace.

CFR și-a arătat intențiile ofensive încă din minutul doi. Camora a trimis o centrare perfectă, pe colțul lung, dar Păun a trimis în plasa laterală, din apropiere. Golgheterul de anul trecut al Ligii 1, George Țucudean a deschis scorul în minutul 5 cu o scăriță de efect, o execuție frumoasă pe măsura valorii atacantului. Gazdele au încercat să-l surprindă pe Arlauskis cu câteva șuturi de la distanță, însă portarul CFR-ului nu poate fi învins cu astfel de execuții.

Păun a realizat încă o fază bună pentru echipa lui, i-a pasat lui Bordeianu, însă reluarea mijlocașului a fost dezamăgitoare. Tot Bordeianu a avut ultima oportunitate de a dubla avantajul. În minutul 33 a tras în forță, dar șutul s-a dus pe lângă poarta armenilor. Nici nu s-a reluat bine repriza a doua și Țucudean a obținut penalty, pe care tot el l-a transformat (min. 49). La 2-0 Antonio Conceicao i-a trimis în teren, pe rând, pe Tambe, Ioniță și Costache și a conservat rezultatul.

Abia în minutul 83 gazdele au avut prima ocazie clară de a marca. Nenadovic a tras din prima, însă Arlauskis a reţinut. Manucharyan a încercat și el să înscrie golul de onoare al lui Alashkert (min. 90), dar mingea a fost deviată. CFR este ca și calificată în faza play-off a Ligii Europa și are o șansă uriașă de a face pasul spre grupe, după ce Legia Varșovia a fost învinsă pe teren propriu de modesta Dudelange (Luxemburg), scor 1-2. Dintre Legia și Dudelange se va alege adversara vișiniilor în faza următoare a competiției.

Distribuie:

Postaţi un comentariu