Cadu a mai demis un antrenor: Rednic, înlocuit cu Grig!

Petre Grigoraş este al 16-lea antrenor al CFR-ului de la promovarea echipei în Liga I/ Foto: Dan Bodea

Conflictul cu Ricardo Cadu, dar şi evoluţia modestă a echipei i-au fost fatale lui Mircea Rednic. Tehnicianul a fost dat afară de conducerea feroviarilor imediat după jocul cu Viitorul Constanţa, câştigat de clujeni cu 2-1, graţie golurilor marcate de Batin (’35, ’75). „Plec de la Cluj. O fac pe cale amiabilă. Nu mi-am dat pantalonii jos în faţa niciunui patron. Am fost şi rămân profesionist până la capăt. M-am simţit trădat de jucători şi am decis să plec. Nu mi-a făcut nimeni echipa. Prefer să plec în condiţii normale decât să ies pe uşa din dos. Mi-aş fi dorit să stau pe bancă şi cu Steaua, dar asta este viaţa. Cred că mi-am făcut datoria aşa cum trebuie. Şi Messi a fost rezervă şi nu s-a întâmpla mare lucru, dar asta e viaţa. Nu voi mai antrena în România”, a răbufnit Rednic, care a acceptat să plece de la Cluj doar cu o singură condiţie: să primească salariul pe următoarele trei luni, adică 75.000 de euro.

„Cadu se laudă că a câştigat singur opt trofee!”

„Puriul” nu l-a iertat pe căpitanul CFR-ului, cu care s-a „duelat” în vorbe dure în ultima săptămână. „Cadu nu avea cum să fie în teren după felul în care a jucat la Vaslui. La mine nu merge în felul ăsta. Marele Cadu mi-a reproşat că de ce i-am spus domnului preşedinte că l-am întâlnit din greşeală în oraş la 12 noaptea. Atunci eu i-am zis doar că programul era până la 23:30 şi era ceasul deja 12:09 noaptea. Ori eşti cu mine, ori nu… Şi am văzut că a fost cu mine la Vaslui. Pentru mine un căpitan trebuie să fie un exemplu în teren şi în afara lui. Nu mi-a făcut nimeni programul, n-o să fac asta în funcţie de mofturile unui jucător. Cadu zice că el a câştigat toate trofeele de unul singur, i-a spus-o la toată lumea, inclusiv preparatorului meu fizic”, l-a pus la zid Rednic pe Cadu.

„Pe Rednic nu eu l-am demis, dar echipa nu juca nimic, la meciul cu Viitorul am câştigat foarte greu, iar când echipa nu joacă antrenorul e de vină. Până la urmă nu mă interesează cine e antrenor, pe mine mă interesează să câştig”, a replicat portughezul pentru Fanatik.

Mureşan, de partea potughezului

Şefii din Gruia i-au luat însă apărarea lusitanului şi l-au confirmat în funcţie pe Petre Grigoraş, care va fi prezentat mâine în cadrul unei conferinţe de presă. „Grig” a sosit sâmbătă la Cluj şi a fost prezent în tribune la meciul dintre CFR şi Viitorul. Sub comanda lui Grigoraş, clujenii vor evolua după sistemul 4-3-3. La echipă ar putea sosi şi Mihai Răduţ, jucător dorit cu insistenţă de noul tehnician al „vişiniilor”. „Îi mulţumim lui Mircea Rednic pentru colaborare, dar din păcate lucrurile n-au mers. La CFR nu jucătorii schimbă antrenorii, ci lipsa rezultatelor. Conflictul dintre Rednic şi Cadu a fost o pură invenţie. Tot ce s-a scris e neadevărat. Cadu e un băiat bun, dar nu are nicio legătură cu schimbările de antrenori. Avem nevoie de un restart la echipă, a fost necesar. N-am vorbit despre obiective cu Grigoraş, dar aveam nevoie de un restart. Avem un lot care poate face mult mai mult. Sper ca noul antrenor să găsească un sistem de joc mai eficient şi să urcăm în clasament”, a precizat preşedintele Iuliu Mureşan.

 6 formaţii a antrenat Petre Grigoraş: Farul Constanţa, FC Oneşti, Petrolul Moineşti, CSMS Iaşi, Pandurii şi Oţelul (două mandate) 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu