Baschet / ”U” vs ”U”, premieră în sportul românesc

Duelul dintre "U" Cluj şi "U" BT Cluj a fost adjudecat de cea de a doua echipă, cu scorul de 108-70 / Foto: Dan Bodea

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a găzduit în premieră duelul istoric dintre echipele de baschet masculin care evoluează sub (aproximativ) același nume. Echipa Clubului Sportiv ”U” Cluj afost gazda înfruntării cu ”U” BT, echipă desprinsă din structura clubului universitar și al cărui palmares este disputat și astăzi de conducerile celor două entități sportive.

Pe parchetul Polivalentei spectacolul a fost la el acasă, iar scorul afișat la finalul întâlnirii de tabela de marcaj (70-108), indică clar acest lucru. Universitatea lui Marcel Țenter și Dorin Pintea au dominat partida de la un capăt la celălalt, elevii lui Carmin Popa (antrenorul echipei CS Universitatea) căutând să practice un joc frumos și să țină cât mai strâns scorul disputei.

MVP-ul meciului a fost Boris Lalovic de la ”U” BT, autor a 18 puncte și 11 recuperări. O evoluție foarte apreciată a avut și Sean Barnette care a contribuit la victoria echipei sale cu 13 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Suporterii celor două echipe prezenți la meci l-au taxat pe tehnicianul celor de la ”U” BT; Marcel Țenter, pentru că l-a disponibilizat pe Miljan Medvedj, unul dintre preferații fanilor.

La finalul partidei țenter a refuzat să comenteze incidentul. De la echipa ”gazdă” s-a remarcat Lazăr autor a 19 puncte și 2 recuperări. Echipa CS Universitatea continuă să fie singura din Liga Națională de Baschet Masculin fără victorie în actualul campionat, în vreme ce pentru trupa lui Marcel Țenter, victoria de vineri, este a cincea stagională.

Distribuie:

Postaţi un comentariu