Baschet / Lăpuşte e interimar la ”U”

Fostul jucător al echipei U-Mobitelco, Flavius Lăpuște, este noul antrenor al echipei Universitatea Cluj / Foto: Dan Bodea

Flavius Lăpuşte a fost numit în funcţia de antrenor, interimar, ce-i drept, al echipei masculine de baschet Universitatea Cluj. Anunţul a fost făcut de managerul grupării studenţeşti, Claudiu Trâncă. Oficialul alb-negrilor a ales un mod original de a-i mulţumii fostului tehnician, Carmin Popa, pentru munca depusă la echipa care are trei titluri de campioană a României în palmares.

„Îi mulţumim lui Popa Carmin pentru tot efortul depus în cadrul secţiei de baschet masculin al <U> Cluj în decursul unui an şi jumătate. Sunt momente în viaţa când alegem soluţii şi drumuri care pot fi bune sau nu. El a ales în acest moment să îşi continue munca în baschet, dar nu alături de noi şi sper din tot sufletul să îi reuşească oriunde ar fi.

În ultimul timp, din cauza dificultăţilor întâmpinate la nivel financiar şi a altor factori care ţin sau nu ţin de structura internă au fost şi s-ar putea să mai fie schimbări. Cauza nu este antrenorul sau jucătorii, ci pur şi simplu nivelul valoric şi financiar al campionatului LNBM (primul eșalon valoric al întrecerii interne de baschet n.a.) în comparaţie cu Liga 1 (a doua divizie a ţării n.a.).

Ne dorim însă o continuitate şi vom face toate eforturile de a duce această echipă mai departe în LNBM şi luăm în calcul și varianta Ligii 1”, a scris Trâncă pe pagina oficială a echipei de baschet. Flavius Lapuște a mai evoluat în acest sezon pentru CSU Atlassib Sibiu și era vizat pentru un transfer în calitate de jucător la ”U” Cluj însă, a acceptat oportunitatea de a-şi face debutul în antrenorat.

De-a lungul carierei Lăpuşte a mai evoluat la formațiile BC Timișoara, Energia Rovinari, BC Mureș și U-Mobitelco Cluj. Nu doar antrenorul a părăsit echipa universitară. Kamren Belin și Vladzimir Krysevich nu mai fac nici ei parte din lotul Universității Cluj. Belin a anunțat deja că a semnat un contract cu formația Illiabum Clube din Portugalia, în vreme ce bielorusul, Krysevich s-a întors acasă din cauză că nu şi-a rezolvat problemele cu viza.

Distribuie:

Postaţi un comentariu