Baschet feminin/ Sătmărencele au câştigat duelul Nord –Vestului

Andreea Orosz, considerată MVP-ul partidei CSM U Oradea - CSM Satu Mare

Sala „Antonio Alexe” a găzduit, astăzi, partida CSM U Oradea – CSM Satu Mare, meci care a contat pentru prima etapă din LNBF. Câştig de cauză au avut sătmărencele care s-au impus cu 67-55 (41-24) după un joc în care diferenţa s-a făcut mai ales după primele două sferturi.

Primele 5 minute au fost echilibrate dovadă şi scorul înregistrat pe tabelă, 9-9, după care fetele lui Peter Eles şi-au intrat în mână şi conduceau după primul sfert cu 23-9. În sfertul al doilea tot Orosz şi compania aveau să conducă ostilităţile astfel că la pauza mare CSM Satu Mare avea un avantaj consistent de 17 puncte.

După pauză însă parcă au ieşit alte echipe de la vestiare şi pe fondul unor greşeli coplilăreşti dar şi al oboselii echipei vizitatoare gazdele încep o furibundă cursă de urmărire. Aşa se face că sfertul trei le aparţine fetelor lui Adriana Niculescu, 17-11, iar în ultima parte a meciului se joacă de la egal la egal iar orădencele se arpopie la doar cinci lungimi (49-54).

Peter Eles cere time out iar imediat după reluare Andrea Orosz marchează un coş de trei puncte când le ardea buza mai tare pe sătmărence. Partida se încheie cu victoria echipei de pe Someş, scor 67-55, iar antrenorul Peter Eles debutează cu dreptul  din postură de antrenor principal.

Din tabăra gazdelor s-au remarcat noile achiziţii L’Oreal Price cu 22 de puncte marcate şi Shauna Ashford, 13 puncte iar de la oaspete Andreea Orosz a fost cea mai prolifică, cu 23 de puncte, urmată în topul marcatoarelor sătmărene de americanca Tabyta Wampler, 20 de puncte.

Pentru CSM U Oradea au marcat:  Price -22 de puncte, Ashford -13 puncte, Chis -7, Adams- 5, Peter – 4, Ciordaş – 2, Johnson – 2.

Pentru CSM Satu Mare au marcat: Orosz – 23 puncte, Wampler – 20, Laza – 10, Kortni – 8, Cutaș – 3, Adi – 2, Voica – 1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu