Automobilism / David Tarţa a concurat la Sibiu ajutat de NRA

Cursă cu peripeţii pentru tânărul pilot băimărean David Tarţa, la cea de a cincea etapă a Campionatului Naţional de Slalom Paralel, ce a avut loc la finalul săptămânii trecute la Sibiu.

Chiar în ziua concursului, în jurul orei 8:00, maşina în care se afla David, alături de tatăl său, a fost implicată într-un accident rutier, înainte de intrarea în Sibiu, iar tânărul pilot era cât pe ce să rateze startul. Tatăl unui alt concurent, împreună cu unul dintre spectatori, au mers cu o maşină după David, care a fost primit în parc chiar de Marco Tempestini, în padocul Napoca Rally Academy (NRA).

Maşina de concurs a fost urgent pregătită de start, iar mai apoi, cei de la NRA au ajutat şi la repararea şi tractarea maşinii implicată în accident. Nici cursa nu a fost una liniştită. Vremea a pus probleme concurenţilor încă de dimineaţă, ploaia afectând foarte mult prestaţia acestora şi cauzând chiar şi o scurtă întrerupere a concursului. Mai mult, traseul a fost transformat într-un adevărat “patinoar”, noroiul regăsindu-se în aproape fiecare viraj.

La clasa Juniorilor a lipsit de această dată Radu David, pe lista de înscriere figurând Dănuţ Budai, Bogdan Rogoz, George Bunea, David Tarţa şi Mattia Tempestini, aceasta fiind şi ordinea în clasament după primaetapă. În runda secundă, Dănuţ Budai a lovit puternic un mal, reuşind să termine traseul abia pe locul 2, prima poziţie fiind ocupată de Bogdan Rogoz, în timp ce David a terminat tot pe locul 4.

Distribuie:

Postaţi un comentariu