Argint mondial cu străluciri de aur pentru clujeanca Alexandra Pop

Judoka Alexandra Pop de la „U” CSM Cluj a reuşit o mare performanţă pentru sportul olimpic clujean, cucerind, miercuri seara, medalia de argint la Campionatele Mondiale de judo pentru juniori mari, competiţie aflată în plină desfăşurare la Ljubljana (Slovenia). Deşi a nimerit în cea mai dificilă grupă posibilă, cu adversare mult mai experimentate, unele clasate pe podiumuri de premiere inclusiv la concursuri internaţionale de senioare, Alexandra Pop, sportivă aflată în primul an la junioare mari, a reuşit sa treacă, pe rând, de Olga Smolska (Ucraina), locul 2 în topul mondial înaintea acestei întreceri, de Natalia Brigida (Brazilia), medaliată la Cupa Mondială de senioare, pentru ca în turul trei, clujeanca s-o învingă prin ippon pe vicecampioana europeană de junioare, Ana Dmitrieva din Rusia.

Clasată prima în grupa C la categoria 48 kg, Alexandra Pop a trecut apoi în semifinale de Amandine Buchard (Franţa), o sportivă clasată în top 5 mondial, pe care clujeanca a învins-o prin yuko. Din păcate, în finală, oboseala şi-a spus cuvântul şi Alexandra Pop a pierdut prin ippon lupta cu Irina Dolgova din Rusia.
“A fost o competiţie foarte grea, pentru că sorţii au făcut să cad în cea mai grea grupă. Am făcut un concurs bun, dar din păcate în finala cu sportiva din Rusia, un moment de neatenţie, de lipsă de concentrare mi-a spulberat visul de a aduce acasă aurul la care speram. Îmi pare rău, nu a fost să fie acum, poate data viitoare” spune Alexandra Pop, care mai are în palmares încă doua medalii cucerite în competiţii internaţionale oficiale. Un argint câştigat în 2009, la “mondialele” de cadete de la Budapesta şi o medalie de bronz, la campionatele europene din 2010. Se poate spune că argintul cucerit miercuri la Ljubljana are străluciri de aur, pentru că Alexandra a avut puterea de a reveni pe tatami după o gravă accidentare care a ţinut-o mai bine de un an departe de competiţii.

La CM de juniori de la Ljubljana, România a cucerit încă două medalii, un argint, la categoria 44 kg, prin Andreea Ştefănescu de la Unirea Focşani şi un bronz, prin Larisa Florian (categoria 52 kg), de la CSM Oradea, aceasta din urmă, la fel ca şi Alexandra Pop, fiind componentă a Centrului Olimpic de Judo din Cluj, unde sînt antrenate de clujencele Gianina Andreica şi Laura Moricz.

Distribuie:

Postaţi un comentariu