Apărarea a făcut diferența. U-BT s-a calificat în semifinalele LNBM

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj s-au calificat în careul de ași al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM), după trei victorii în seria de meciuri cu Steaua, din faza play-off a campionatului. De „Ziua internațională a muncii”, trupa lui Mihai Silvășan a avut de muncit pentru a închide seria de întâlniri din sferturi după doar trei dispute.

Două victorii la Cluj au indus o stare de relaxare în rândul sportivilor clujeni, mai ales în repriza a doua a meciului din Capitală. Primul sfert s-a terminat la egalitate (17-17), iar în cel de al doilea parțial alb-negrii s-au desprins la 9 puncte (12-21), grație unei evoluții foarte bune pe fază defensivă.

Bucureștenii au început cursa de urmărire imediat după prima sirenă a sfertului trei dar, în ciuda evoluției modeste a clujenilor pe faza ofensive, Steaua nu a reușit să întoarcă rezultatul, deși și-a adjudecat parțialul cu 14-9. Ultimele 10 minute au fost cele mai prolifice, cu nu mai puțin de 45 de puncte marcate de cele două oponente. Roș-albaștrii au mai recuperat un punct din avantajul de 9 pe care U-BT îl avea la pauza mare, dar meciul s-a terminat 66-69 și U-BT s-a calificat în semifinalele LNBM.

„A fost un meci pe care l-am făcut greu în repriza a doua. Puteam să închidem meciul și să mergem la 15-20 de puncte la începutul sfertului trei, însă din cauza unor decizii greșite, venite pe fond de relaxare, i-am lăsat pe steliști să se apropie. Astfel, ne-am făcut partida dificilă pe final. Totuși, mă mulțumește din nou apărarea. Este al treilea meci în care nu o lăsăm pe Steaua să dea mai multe de 70 de puncte.

Evident că atacul nu este cel pe care îl dorim. Din nou am avut procentaje slabe atât la trei puncte, cât și la linia de libere, ceea ce este puțin îngrijorător. Ne dorim să păstrăm aceeași intensitate în apărare și pentru seria din semifinale. De acolo trebuie să plece totul și sper să reușim acest lucru. Suntem în play-off și contează fiecare meci pe care îl jucăm, indiferent de modul în care o facem”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

Distribuie:

Postaţi un comentariu