Amical / CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş 3-3. Cu apărarea în pioneze!

Tade şi-a trecut în cont un gol şi un autogol cu Mediaş

CFR a încasat trei goluri de la Gaz Metan Mediaş, pe fondul unor greşeli grave în defensivă. Gabi Tamaş a urmărit meciul din tribune, alături de Vasile Maftei.

Formaţia din Gruia a arătat multe carenţe în jocul amical disputat în compania Mediaşului. Punctul nevralgic al trupei feroviare a fost însă apărarea, care a dezamăgit şi în meciurile din campionat. În 10 etape, ardelenii au primit nu mai puţin de 16 goluri, majoritatea fiind încasate pe fondul unor greşeli copilăreşti în defensivă.

Tade, gol şi autogol

Cu Gaz Metan, Grigoraş a folosit două echipe pentru fiecare repriză. În primul act, tehnicianul a mizat în centrul apărării pe Cadu şi Brandao, dar cei doi au fost de multe ori depăşiţi de jucătorii medieşeni. Oaspeţii au deschis primii scorul cu ajutorul lui Tade. Atacantul a marcat în propria poartă, după ce a deviat nefericit o minge expediată de Avram (’29). Francezul a gafat şi în faza următoare, când i-a pasat direct lui Bud, care a punctat cu un şut cu exteriorul, din afara careului (’39). Fotbalistul de 27 de ani şi-a luat revanşa pe finalul primei părţi. Tade a scos un penalty, pe care tot el l-a executat fără speranţe pentru Buchta (’42).

Camora a comis-o şi el

În actul secund, Grigoraş a schimbat toată echipa, dar a fost din nou trădat de apărare. La un corner, Markovic s-a desprins din marcajul lui Piccolo şi Rada, a reluat cu capul, iar Camora a deviat neinspirat în propria poartă (’48).

Gabionetta, one-man show

CFR a revenit în joc tot printr-un penalty acordat însă uşor de Horaţiu Feşnic. Gabionetta a executat impecabil lovitura de pedeapsă, în uralele a celor peste 1.200 de fani prezenţi la stadion (’56). Brazilianul a bifat însă dubla patru minute mai târziu, în urma unei acţiuni superbe. A driblat tot ce i-a ieşit în cale şi a trimis plasat, la colţul lung! „Sper să marcheze şi în campionat cât mai multe goluri. E un jucător care poate să facă diferenţa pe teren”, l-a lăudat Petre Grigoraş pe Gabionetta.

Tamaş, doar în tribună

Debutul lui Gabi Tamaş în tricoul vişiniu se lasă aşteptat. Fundaşul a urmărit meciul din tribună, alături de Vasile Maftei. Fostul jucător al lui WBA a fost însă principala atracţie pentru fanii clujeni, care l-au asaltat pentru poze şi autografe. „Am hotărăt personal să nu-l bag pe Tamaş în teren, era prea riscant, ţinând cont că e în urmă cu pregătirea fizică. Sincer, am fost tentat să-l folosesc măcar 45 de minute, dar riscul era prea mare. El va figura în lotul lărgit pentru jocul de la Piatra Neamţ”, a explicat Grigoraş.

„A fost un antrenament reuşit. Nu m-a interesat rezultatul, ci să-i văd la lucru pe jucătorii care nu au evoluat până acum”, Petre Grigoraş

[stextbox id=”custom” caption=”Echipa CFR-ului: “]
Prima repriză: Amadio – Jardan, Cadu, Brandao, Sepsi – Obiora – Tade, Voiculeţ, Pedro, Hora – Batin
A doua repriză: Mincă – Velayos, Piccolo, Rada, Camora – Djokovic – Deac, Muniru, Gabionetta, Costea – Ogbu[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu