Al doilea obiectiv ratat. U-BT a ieșit din lupta pentru titlu, Silvășan a demisionat

Foto: Dan Bodea

U-BT a pierdut meciul patru din seria întâlnirilor din semifinala Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM) și a ratat astfel, principalul obiectiv al sezonului, câștigarea campionatului. Trupa lui Mihai Silvășan a cedat cu 86-91 în fața campioanei en titre CSM Oradea, iar la finalul partidei antrenorul alb-negrilor și-a anunțat demisia.

„Este un final de sezon dezamăgitor. Eu credeam și îmi doream enorm de mult să reușim să câștigăm campionatul. Ne-am luptat în această serie, cel puțin în trei din cele patru meciuri. Din păcate, nu a fost destul. Îmi asum absolut toată responsabilitatea pentru eșecul din acest sezon și pentru ratarea obiectivelor principale.

Mă refer aici la campionat și la Cupa României. Prin urmare, îmi voi prezenta demisia din funcția de antrenor principal al echipei. Repet, eu sunt principalul vinovat și nu am absolut nicio problemă să îmi asum eșecul. Vreau să mulțumesc conducerii clubului și sponsorului principal, pentru că mi-a oferit această oportunitate.

Mulțumesc staff-ului alături de care am lucrat în acești trei ani. Și mă gândesc aici la toți oamenii care lucrează în această echipă. Le mulțumesc jucătorilor care au fost alături de mine în cele trei sezoane. Le mulțumesc suporterilor pentru susținere în momentele bune și mai puțin bune”, a declarat Silvășan pentru site-ul oficial.

Oficialii clubului clujean au anunțat că acceptă decizia antrenorului, dar că abia după finalul sezonului va fi numit un nou tehnician. Cel mai probabil de pregătirea echipei, pentru meciurile din finala mică a LNBM, se va ocupa secundul Dorin Pintea.

„Personal, sunt mândru de omul Mihai Silvășan. A arătat întotdeauna caracter, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Nu pot să îl felicit pentru decizia luată, deoarece ne cunoaștem de foarte mult timp. Suntem împreună de 17 ani și este o durere mare în suflet. Este o durere pentru întreg clubul nostru. Nu pot decât să accept decizia lui. Sunt ferm convins că va fi cu sufletul întotdeauna alături de noi. Iar noi vom fi întotdeauna alături de el.

Mie îmi pare rău pentru această decizie, dar nu am ce să fac. O să vedem ce se va întâmpla pe viitor. La ora actuală, trebuie să fim focusați să obținem medaliile de bronz. Vom vedea cum ne vom organiza, pentru că va trebui să ducem finalul de sezon așa cum suntem. Nu cred că va veni nimeni până la următorul meci”, a spus vicepreședintele Mircea Cristecu.

În urma eliminării din semifinala LNBM, U-BT o va înfrunta pe SCMU Craiova în disputa pentru medaliile de bronz ale sezonului.

Postaţi un comentariu