A doua victorie la rând. ”U” a urcat locul 2

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a marcat opt goluri în ultimele două meciuri, a adunat șase puncte și a urcat, temporar, pe poziția a doua a clasamentului ligii a doua. Sâmbătă, universitarii și-au adjudecat disputa cu Farul Constanța, din cadrul etapei a 30-a, scor 2-1 și a trecut peste Chindia Târgoviște, chiar dacă ambele echipe au același număr de puncte (63, fiind despărțite de golaveraj). În plus „Șepcile roșii” s-au distanțat la patru puncte de Petrolul, cealaltă contracandidată în lupta pentru promovare.

Foto: Dan Bodea

Pe Cluj Arena, alb-negrii au deschis scorul încă din minutul 3, prin golgheterul Cristian Gavra, la chiar la prima ocazie de poartă. Încet, încet jocul s-a echilibrat, iar oaspeții și-au creat câteva ocazii importante, dar portarul Alin Dinu a fost de neînvins. Prima tentativă a oaspeților de a restabili egalitatea s-a consemnat în minutul 17. Au trecut din nou pe lângă gol în minutul 30, apoi Florescu a ratat din patru metri cu poarta goală, iar Alin Dinu a scos o minge de sub transversală în minutul 45+1.

Foto: Dan Bodea

Primele minute ale reprizei a doua a fost la discreția alb-negrilor însă, fără să pericliteze poarta adversă. În minutul 59 Goga a scăpat singur spre terenul de țintă advers și a dublat avantajul echipei sale cu un șut la colțul scurt. Câteva minute mai târziu, dar la poarta lui Dinu s-a repetat aceeași fază, cu Fotescu în prim-plan.

Goalkeeper-ul Universității a avut o nouă paradă inspirată. Gavra a ratat și el din poziție ideală, iar Fotescu a zguduit transversala lui Dinu. În minutele adiționale Rosado a marcat golul de onoare al „Marinarilor” și a stabilit scorul final. Săptămâna viitoare ”U” Cluj va evolua în deplasare, la Dacia Unirea Brăila.

Distribuie:

Postaţi un comentariu