A doua mare rușine a fotbalului românesc. După 17 Nentori Tirana (’86) a venit Dudelange – CFR 2-0

Foto: Dan Bodea

Campioana României a pierdut manșa I din play-off-ul Europa League, scor 0-2 cu Dudelange și a intrat în istoria ”neagră” a fotbalului românesc. Vișiniii a avut o singură ocazie în Luxemburg și sunt la 90 de minute de o contraperformanță care poate afecta grav viitorul clubului. Fără ”galacticii” Fernandez și Baptista pe teren, CFR-ul a fost o echipă anonimă în fața unei formații care s-a autodepășit.

Gazdele au avut prima ocazie încă din minutul 13. După o centrare respinsă de defensiva CFR-ului, mingea a ajuns la decarul Stolz, a cărui șut din drop a fost deviat și a trecut puțin peste transversala porții lui Arlauskis. În minutul 28 David Turpel a semănat panică în defensiva feroviarilor, dar mingea a trecut pe lângă. În minutul 50 Manea l-a scos din joc pe portarul Joubert, după o intrare periculoasă.

În locul său a intrat Frising. Singura ocazie a CFR-ului s-a consumat în minutul 56. Un aut executat lung de Cristi Manea a dus mingea la Păun, care a întors pentru șutul lui Omrani din 6 metri. Proaspăt intratul Frising a avut un reflex bun și a respins. Tot internaționalul Cristi Manea a fost în prim-plan 12 minute mai târziu. Fundașul CFR-ului a sărit pe sub minge, balonul a ajuns la Couturier, care a șutat. Arlauskis a scos în lateral, dar Turpel a fost pe fază și a trimis în poartă.

Gazdele au continuat să domine campioana României și în minutul 80 Siani a dublat avantajul lui Dudelange. La finalul partidei Iuliu Mureșan a recunoscut superioritatea luxemburghezilor. ”Am făcut un meci slab, am continuat slab și am terminat și mai slab. Mi s-a părut că echipa a acuzat o oboseală. Nu e o scuză, dar asta s-a întâmplat. Am fost avertizați că Dudelange e o echipă bună, care stă foarte bine din punct de vedere fizic. Noi n-am putut să impunem jocul, să ținem de minge, să pasăm și să punem poarta lor în pericol, am avut o singură ocazie mai clară. Nu aș fi crezut niciodată înainte de meci că se va întâmpla asta.

Șansele să-i batem sunt mari, dar ca să ne calificăm va fi greu. E o înfrângere dureroasă pentru noi și rușinoasă. Sper să întoarcem rezultatul în meciul de acasă, dar va fi greu. Efectiv n-am recunoscut echipa în seara asta și nu pot să spun mai multe. A fost o difrerență că ei au un campionat mai ușor și și-au amânat meciul de luni. Noi am jucat cu Dinamo un meci greu”, a declarat Mureșan. Returul se va disputa peste o săptămână în Gruia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu