Investitorii italieni au plătit o sumă ridicolă

Neplătiți de luni bune, fotbaliștii Universității Cluj așteaptă un investitor care să achite datoriile / Foto: Dan Bodea

Italienii de la Nilor Grup au virat în conturile clubului de fotbal Universitatea Cluj, 10.000 de euro ca o garanţie a faptului că intenţiile lor de a cumpăra gruparea universitară sunt cât se poate de serioase. Cei mai optimişti dintre suporteri jubilează. Cei mai realişti îşi pun o serie de întrebări. Transilvania Reporter trăgea un semnal de alarmă în urmă cu o lună de zile, referitor la „seriozitatea” investitorilor italieni din fotbalul românesc.

Zilele următoare, la Tribunalul Comercial Botoşani, ar trebui să se pronunţe falimentul lui ”U”, dacă „investitorii” de la Nilor Grup nu mai alimentează cu alte 200.000 de euro conturile clubului. Cel mai câştigat iese Florian Walter, patronul Universităţii şi principalul creditor al clubului. Afaceristul va încasa aproximativ două milioane de euro de la italieni, dacă aceştia chiar intenţionează să cumpere gruparea de pe Cluj Arena.

”U” a fentat falimentul, italienii au fentat plata
Ca să scape de faliment Universitatea Cluj ar trebui ca zilele viitoare să facă dovada plății a 200.000 de euro către mai mulți foști angajați, antrenori și jucători, care au cerut în instanță, și au obținut sentințe judecătorești favorabile, să li se achite datoriile pe care clubul le are către ei. Cea mai mare sumă, aproximativ 100.000 de euro, conducătorii lui ”U” trebuie să o achite lui Ionel Ganea, fostul antrenor al alb-negrilor.

Emilian Dolha şi Ionuţ Neag sunt ceilalţi foşi angajaţi care au cerut falimentul clubului. La înfățișarea de la jumătatea lunii trecute, administratorul judiciar al Universității, Marieta Anastasescu, a cerut și a obținut o nouă amânare a declanșării procedurii de faliment motivând că gruparea clujeană ar fi în negocieri avansate cu investitorii italieni din grupul Nilor. Oficialii Universităţii s-au prezentat la proces fără nicio dovadă reală că clubul are bani pentru a achita restanţele financiare.

Au avut totuși asupra lor un act din care rezulta că administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, ar negocia cu presupușii investitori. Noul termen de judecată, și probabil ultimul, se apropie cu pași repezi, astfel că, italienii au mimat acoperirea datoriilor urgente. Au virat în conturile Universității suma de 10.000 de euro, adică de douăzeci de ori mai puțini bani decât ar avea nevoie ”U” ca să scape încă o dată de faliment.

Naivitatea oficialilor Universității depășește orice așteptări dacă ne amintim că alte trei cluburi de fotbal (FC Brașov, CSU Craiova și ACS Poli Timișoara), au fost vizitate, iar oficialilor acestora li s-au ”servit” promisiuni de milioane de euro din partea investitorilor italieni de la Nilor Grup. Un reprezentant al Universității Cluj a confirmat virarea celor 10.000 de euro, dar a precizat că e nevoie de 200.000 de euro pentru ca ”U” să-și continue activitatea în perioada imediat următoare.

1 Comentariu

  1. U_CJ spune:

    Jurnalism dupa ureche. Suma de 10.000 de euro acopera cheltuielile cu oganizarea meciului cu Resita. Un prim pas spre normalitate, intr-un moment in care Marieta, Iordanescu si restul au subliniat sus si tare ca nu mai sunt dispusi sa ajute financiar clubul in situatia actuala. Dar cand esti hater, esti hater. Ce mai conteaza ca sunt primii petitori care scot banul (din stufoasa lista a magnatilor care s-au perindat – teoretic – pe langa U) sau ca exista riscul sa nu jucam cu Valcea…

Postaţi un comentariu