Sorin Apostu, dus la Penitenciarul Gherla pentru executarea pedepsei

Foto arhivă: Dan Bodea

Fostul primar al Clujului Sorin Apostu, condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită şi spălare de bani, a fost dus, miercuri, la Penitenciarul Gherla, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a declarat, miercuri, că după perioada de carantină, de 21 de zile, fostul edil va fi inclus într-un regim de executare a pedepsei.

Luni, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani de închisoare, pentru că a luat mită de la omul de afaceri Călin Stoia, la trei ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la spălare de bani, în formă continuată şi la opt luni de închisoare pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Instanţa a stabilit ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, la care a adăugat un spor de şase luni, pedeapsa finală fiind de patru ani şi şase luni de închisoare. Din pedeapsă a fost scăzută perioada în care Apostu a fost reţinut şi arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 până în 28 septembrie 2012.

Decizia este definitivă.

În aceeaşi zi, Apostu s-a prezentat la sediul Poliţiei Judeţene Cluj şi a fost dus în arestul instituţiei.Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj a desfăcut, marţi, contractul de muncă al lui Sorin Apostu, care era profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, măsura fiind luată după ce ICCJ l-a condamnat definitiv la închisoare.

În 15 februarie 2012, Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu